Filmske poslastice v februarju

Poglejte tudi najnovejši teaser za Petdeset odtenkov teme!

Vročica pred podelitvijo letošnjih oskarjev se stopnjuje, kar pomeni, da tudi v naše kinematografe prihajajo filmi, ki se potegujejo za prestižne zlate kipce. A še veliko bolj kot podelitev oskarjev, bo čute gledalcev doma in po svetu kmalu razvnelo nekaj seksi in za odtenek temnejšega Naslednjih sedem filmov ne smete spregledati v najkrajšem mesecu leta.

1. Jackie – od 2. februarja

Pretresljiva življenjska zgodba o ženi umorjenega predsednika ZDA Johna F. Kennedyja prikazuje Jackiejino postopno sestavljanje koščkov njenega, v trenutku uničenega življenja. Kljub travmatični izkušnji poskuša po atentatu najti moč in vero v življenje, da bi lahko potolažila otroka in nadaljevala zgodovinsko zapuščino moža. Natalie Portman si je za upodobitev Jackie prislužila nominacijo za oskarja.

2. Krogi (Rings) – od 2. februarja

Trinajst let je minilo, odkar je smrt kosila med tistimi, ki so si ogledali srhljivi posnetek s skrivnostnimi podobami iz preteklosti, zlobni duh maščevalne deklice Samare pa še vedno išče krvavo zadoščenje. Ko si smrtonosni posnetek ogledata mlada Holt in Julija, se znajdeta na begu pred Samarinim maščevanjem. Tretje poglavje strašljive franšize, ki je z leti pridobila številne oboževalce.

3. Zlato (Gold) – od 2. februarja

Propadlemu poslovnežu Kennyju (Matthew McConaughey) se zaprejo vsa vrata na Wall Streetu, zato zadnji denar porabi za odpravo iskanja zlata v indonezijski džungli. Z geologom Michaelom odkrijeta bogato zemljišče, toda za odprtje rudnika potrebujeta veliko denarja. Kenny se odpravi nazaj v ZDA, kjer vzbudi veliko zanimanje in na borzi čez noč obogati.

4. Petdeset odtenkov teme (Fifty Shades Darker) – od 9. februarja

Temačna ljubezenska zgodba se nadaljuje z novimi čustvenimi zapleti med bogatim Christianom (Jamie Dornan) in romantično Anastasio (Dakota Johnson). Čeprav skuša mladenka preboleti njun boleči razhod, jo očarljivi lepotec prepriča, da ponudita ljubezni še eno priložnost. Vendar tokrat pod Aninimi pogoji. Uradni napovednik za Petdeset odtenkov teme najdete tukaj, to pa je še čisto svež in kakopak hudo seksi teaser težko pričakovane erotične drame.

5. Manchester by the Sea – od 16. februarja

Samotarski bostonski hišnik Lee se po bratovi smrti vrne v domačo obmorsko vas, kjer se mora posvetiti najstniškemu nečaku Patricku. Čeprav ni vedel, da mu je brat zaupal skrbništvo, se poskuša spopasti z zahtevno nalogo zbliževanja s svojeglavim fantom. Ob tem se mora soočiti z neporavnanimi računi iz preteklosti, ko se je po družinski tragediji ločil od žene in zapustil ribiško skupnost. Izvrstna drama si je prislužila šest nominacij za oskarja.

6. T2 Trainspotting – od 16. februarja

Po 20 letih se nekdanji zasvojenec Mark (Ewan McGregor) vrne na rodno Škotsko, da bi se pobotal s prijateljema Danielom in Simonom. Pot jim prekriža vročekrvni Francis, stari znanec, ki so ga pred kratkim izpustili iz zapora. Čeprav se je od njihove nore mladosti veliko spremenilo, se kmalu znajdejo na stari poti hoje po robu, ki vključuje nevarno zlorabo mamil, nepremišljene ljubezni in brezmejno nasilje. Težko pričakovano nadaljevanje kultne uspešnice iz 90-ih let!

7. Anina provizija – od 23. februarja

Če želite v istem filmu videti Vesno Milek, Lada Bizovičarja, Denisa Avdića, Borisa Cavazzo in Jano Morelj, potem si oglejte najnovejšo slovensko dramo Anina provizija. Zgodba o osebni in intimni drami fotografke in oblikovalke Ane Mlejnik, ki jo sproži tajkunsko delovanje njenega soproga Saše, navidez uspešnega podjetnika, ki svoje početje skriva pred soprogo in hčerko Lino.