Filmi, ki jih ne smete zamuditi v septembru

Jesen je pred vrati, z njo pa tudi nekaj odličnih filmov v naših kinematografih.

Jesen je pred vrati, z njo pa tudi nekaj odličnih filmov, ki v naslednjih dneh in tednih prihajajo v naše kinematografe. Tukaj je 9 filmskih poslastic, ki jih ne smete spregledati v septembru!

CARRIE PILBY – od 7. septembra

Carrie je izjemno inteligentna, a zmedena devetnajstletnica, ki ima težave z vzpostavljanjem odnosov. Ko ji psihiater predlaga, naj si najde prijatelje in začne hoditi na zmenke, se Carrie odloči, da bo popolnoma spremenila življenje. Simpatična komedija o družbeni osamitvi in opravičevanju našega obnašanja.

TISTO (It) – od 7. septembra

Izvrstna grozljivka po priljubljenem istoimenskem romanu slovitega Stephena Kinga. Ko v ameriškem kraju Derry začnejo izginjati otroci, se skupina otrok znajde iz oči v oči s svojim največjim strahom – spopadejo se z zlobnim in zloveščim klovnom Pennywisejem, ki že stoletja mori in ustrahuje ljudi. Film, za katerega bi poklicni klovni raje videli, da ga ne bi bilo.

SPET DOMA (Home Again) – od 14. septembra

Romantična komedija o Alice Kinney (Reese Witherspoon), na videz odločni in samozavestni štiridesetletnici, ki se po ločitvi skupaj s hčerama preseli in odloči zaživeti znova. Čeprav se zdi, da se njihovo življenje vrača v stare tirnice, pa se vse obrne na glavo, ko se nekega večera s kovčkom v roki na pragu pojavi njen nekdanji mož z idejo, da bi vseeno poskusila rešiti njun zakon.

LOGANOVI SREČNEŽI (Logan Lucky) – od 14. septembra

Sloviti režiser Steven Soderbergh (Oceanovih 11) se po petih letih premora vrača z novo uspešnico. Loganovi srečneži je zgodba o dveh bratih, ki načrtujeta velik rop med dirko Nascar. Izvrstno igralsko zasedbo med drugim sestavljajo Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig in Katie Holmes.

SLEDI V SNEGU (Wind River) – od 21. septembra

Agentka FBI združi moči z izkušenim lovcem, da bi razrešila umor, ki se je zgodil v indijanskem rezervatu. Triler, ki je navdušil kritike.

KINGSMAN: ZLATI KROG (Kingsman: The Golden Circle) – od 21. septembra

Novo nadaljevanje uspešnice iz leta 2015 o agentih tajne službe Kingsman, katere glavni cilj je varovati svet. Po uničenju njihovega sedeža junaki tokrat odkrijejo sorodno vohunsko agencijo, ki izvira iz časov nastanka obeh tajnih služb. V novi pustolovščini se bosta morali elitni agenciji združiti, da bi premagali skupnega sovražnika.

VIKTORIJA IN ABDUL (Victoria and Abdul) – od 21. septembra

Filmska zgodba po resničnih dogodkih, je postavljena v zadnje obdobje vladavine kraljice Viktorije (Judi Dench), ki je Veliki Britaniji vladala kar 63 let. Spremljamo njeno nepričakovano prijateljstvo s postavnim mladim indijskim uradnikom Abdulom Karimom, ki postane njen najožji zaupnik in učitelj.

AMERIŠKI MORILEC (American Assasin) – od 28. septembra

Izvrstna vohunska srhljivka prinaša zgodbo o protiterorističnem tajnem agentu, ki v svetu novih pravil razbija stare kalupe, pa tudi zgodbo o vohunih, ki odkrijejo tisto, kar resnično velja: združiti sile za splošno dobro.

MATI! (Mother!) – od 28. septembra

Ko nepovabljeni gostje vstopijo v dom para in ogrozijo njuno mirno življenje, se začnejo vrstiti nenavadni dogodki. Težko pričakovana grozljivka slovitega režiserja Darrena Aronofskyja z izjemno igralsko zasedbo na čelu z Jennifer Lawrence.