Filmi, ki jih ne smete spregledati v juliju

Pripravite se na poletne blockbustereje!

Morda pa osvežitev v vročih julijskih dneh najdete ob ogledu katerega izmed poletnih blockbusterjev, v kakšni izmed prijetno ohlajenih kinodvoran? Tukaj je nekaj naših predlogov:

Alibi.com (Alibi.com) – od 6. julija

Na filmska platna se vračajo priljubljeni francoski igralci, ki so nas v dobro voljo spravljali v komedijah Babysitting (2014) in Vsi na jug (2015). Glavni krivec za zmedo in smeh bo tokrat mladi poslovnež Greg, ki si ni nikoli predstavljal, da obstaja toliko ljudi, ki so pripravljeni plačati mastne denarce za to, da jim nekdo zagotovi alibi.

Spider-Man: Vrnitev domov (Spider-Man: Homecoming) – od 6. julija

Mladi Peter Parker se vrne domov, kjer skuša zaživeti normalno vsakdanje življenje, čeprav mu to preprečuje misel, da se mora še vedno dokazati kot pravi superjunak. Mogoče bo pravi trenutek za to nastopil veliko prej, kot si Peter misli, potem ko se v mestu pojavi novi zlikovec, Vulture. Kritiki pravijo, da je to najboljši film o Spidermanu doslej.

Če bi bila moški (Si j’étais un homme / If I Were a Boy) – od 6. julija

Jeanne se je pred kratkim ločila, zato za moške noče niti več slišati. Toda nekega dne se ji življenje postavi na glavo. Na prvi pogled se ni spremenilo nič, le ena malenkost – postala je moški. Jeanne bo skušala storiti vse, da se prebije skozi to nenavadno situacijo, pri tem pa seveda ne bo manjkalo komičnih pripetljajev.

Vojna za planet opic (War for the Planet of the Apes) – od 13. julija

V tretjem poglavju kritiško hvaljene franšize Planet opic so Cezar in njegove opice potisnjene v usoden boj z vojsko ljudi, ki jo vodi neusmiljeni Polkovnik. Ko opice utrpijo hude izgube, se Cezar sooči s svojim temačnejšim nagonom in se odloči maščevati svojo vrsto.

Dunkirk (Dunkirk) – od 20. julija

Vojna drama o dogodkih med neverjetno bitko pri Dunkirku, ko se je na tisoče britanskih in zavezniških vojakov znašlo v obroču sovražnih sil. Obkoljeni na obali se znajdejo v nemogočem položaju, saj imajo za hrbtom le morje, medtem ko se sovražnik nevarno približuje.

Valerian in mesto tisočerih planetov (Valerian and the City of a Thousand Planets) – od 27. julija

V daljni prihodnosti časovna agenta Valerian in Laureline skrbita za mir v galaksiji. Poveljnik ju pošlje v osupljivo milijonsko vesoljsko velemesto Alpha, ki ga naseljujejo nezemljani iz vseh kotičkov vesolja. Na prvi pogled se zdi, da so meščani svoje talente posvetili dobronamernim raziskavam novih tehnologij, toda pod sijočim površjem se skriva temačna skrivnost.