Filmi, ki jih morate videti v novembru

Med njimi je tudi najnovejši film z Julio Roberts.

Poredne mame 2: Božič (A Bad Moms Christmas) – 2. november

Tri podcenjevane in preobremenjene mame Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) in Carla (Kathryn Hahn), ki so nas v kinih zabavale lansko poletje, se tokrat uprejo izzivom in pričakovanjem največjega preizkusa za sleherno mamo: božiča. Kot da skrb za to, da svojim družinam ponudijo kar se da najbolj popolne praznike še ni dovolj, morajo ob ustvarjanju božičnega vzdušja gostiti in zabavati še lastne mame.

Umor na Orient Ekspresu (Murder on the Orient Express) – 9. november

Film Umor na Orient Ekspresu je nastal po istoimenskem romanu kraljice kriminalk Agathe Christie, z glavnim likom Herculom Poirotom. Hercule Poirot je na Orient Ekspresu, ki je zaradi snega po dveh nočeh vožnje obtičal na Balkanu. Naslednje jutro najdejo Samuela Edwarda Ratchetta zabodenega (z 12 vbodi z nožem) v njegovem kupeju. Na vlaku je bilo s Poirotom 13 oseb, ki nimajo na videz ničesar skupnega, kar pa se spremeni, ko odkrijejo pravo identiteto umorjenega in večine drugih na vlaku.

Liga pravičnih (Justice League) – 16. november

Svetu grozi napad največje sovražne sile vseh časov, zato se Batman in Čudežna ženska skupaj podata poiskat zaveznike, super junake, ki bi jima priskočili na pomoč v boju zoper temačne sile, kot jih svet še ni videl. Največje super junake upodablja odlična igralska zasedba: Gal Gadot, Amy Adams, Ben Affleck, Henry Cavill, Jason Momoa, Ezra Miller in Ray Fisher.

Čudo (Wonder) – 23. november

Navdihujoča in ganljiva zgodba o Augustu Pullmanu, ki ima pohabljen obraz. Ta prirojena hiba je fantiču doslej onemogočala, da bi z vrstniki hodil v običajno šolo – a ko začne hoditi v peti razred, Auggie postane nepričakovan junak.

Ubijanje svetega jelena (The Killing of a Sacred Deer) – 23. november

Znani kirurg Steven (Colin Farrel) je poročen z Anno (Nicole Kidman), cenjeno oftalmologinjo. Premožna sta, živita srečno in zdravo družinsko življenje s svojima otrokoma. Steven se spoprijatelji z Martinom, 16-letnim fantom brez očeta in ko ga predstavi svoji družini, gredo stvari v zloveščo smer.

Slovenija, Avstralija in jutri ves svet – 30. november

Najnovejši film režiserja Marka Naberšnika (Petelinji zajtrk) je zgodba o Borisu, ki dela kot vzdrževalec strojev v tovarni in upa, da mu bo prihodnost prinesla nagrado za opravljeno delo in trud. To priložnost mu ponudi podjetje Cosmica, družba, ki se ukvarja z akvizitersko prodajo, svetovanjem in naložbami v vrednostne papirje.