Filmi, ki jih morate videti v juniju

Prihaja čas poletnih blockbusterjev.

Junija se v kinematografih začenja čas poletnih blockbusterjev, kar pomeni, da v prihodnjih dneh in tednih na velikih platnih zagotovo ne bomo pogrešali dveh stvari: akcije in odbitega humorja. Tukaj je šest filmskih naslovom, ki jih ne gre spregledati v juniju.

Obalna straža (Baywatch) – od 1. junija

Prigode seksi reševalcev iz vode, ki so v 90. letih kraljevale na malih zaslonih, so sedaj zaživele še na velikem platnu. Če ne zaradi drugega, je film z veliko akcije in humorja, že zaradi izklesanih teles prava paša za oči.

Čudežna ženska (Wonder Woman) – od 1. junija

Preden je postala Čudežna ženska (Gal Gadot), je bila Diana, amazonska princesa, izurjena kot nepremagljiva bojevnica. Odraščala je v paradižu zaščitenega otoka, kamor nekega dne trešči letalo z ameriškim pilotom; ta prebivalcem pove o obsežnem spopadu, ki divja v zunanjem svetu. Diana je prepričana, da lahko zaustavi spopade, pri tem pa odkrije vse svoje sposobnosti in lastno usodo.

Mumija (The Mummy) – od 8. junija

Legenda o mumiji, ki je vse od rojstva civilizacije fascinirala kulture po vsem svetu, bo doživela svoj preporod na velikem platnu. V osrčju zgodbe se nahaja starodavna kraljica, ki se v obliki uroka naseli v najemniškega vojaka Nicka (Tom Cruise), in se na površje Zemlje vrne 5000 let po tem, ko so jo sredi egiptovske puščave živo zaprli v mogočno grobnico.

Dekliška noč (Rough Night) – od 29. junija

V tej navihani komediji se pet najboljših prijateljic s kolidža po desetih letih ponovno sreča na divji dekliščini v Miamiju. Nebrzdano žuranje se mračno prekine, ko po nesreči ubijejo striptizerja. Medtem ko panično tuhtajo, kako naj se izvlečejo iz godlje, njihovo noč popestrijo nepričakovani in komični zapleti. Ženska različica Prekrokane noči!

Kletna ruleta (The House) – od 29. junija

Ko se zakonca Scott (Will Ferrell) in Kate (Amy Poehler) soočita z dejstvom, da za študij svoj hčerke nista privarčevala dovolj denarja, v svoji hiši, ob pomoči vsevednega soseda odpreta ilegalno igralnico. Komičnih zapletov seveda ne manjka.

Preslepljene (The Beguiled) – od 29. junija

Ranjen vojak se v času ameriške državljanske vojne zdravi v dekliškem internatu v Virginiji. Kmalu se mirni internat, kjer so dekleta skrita pred vplivi zunanjega sveta, napolni z spolno napetostjo, rivalstvom in nepričakovanim razvojem dogodkov. Drama, ki je požela veliko pozornosti na nedavnem filmskem festivalu v Cannesu.