Filmi, ki jih morate videti v avgustu

Mesec avgust bo v slovenskih kinematografih vse prej kot dopustniško zaspan.

Mesec avgust bo v slovenskih kinematografih vse prej kot dopustniško zaspan. Na velika platna namreč prihaja nekaj težko pričakovanih filmskih poslastic letošnjega leta. V nadaljevanju predstavljamo 8 obveznih tega meseca:

1. Jason Bourne (Jason Bourne) – 4. avgust

Matt Damon se vrača v ikonični vlogi amnezičnega agenta Jasona Bourna. Pri razkrivanju mračne preteklosti mu pomaga zvesta prijateljica Nicky, ki pa se tudi sama znajde v smrtni nevarnosti. Njuno iskanje zaupnih podatkov vzbudi zanimanje CIE, kar pomeni, da se Bourne znova znajde sredi vrtoglave akcije in divjih obračunov.

2. Odred odpisanih (Suicide Squad) – 4. avgust

V zaporu zberi moštvo najbolj nevarnih super zlikovcev na svetu, daj jim najbolj učinkovito orožje in jih pošlji v boj proti skrivnostni nepremagljivi entiteti… A se ekipi zlohotnih posameznikov hitro posveti, da so bili izbrani zgolj zato, da nanje zvalijo krivdo, ko jim spodleti. Domišljijska pustolovska akcija posneta po stripovski predlogi z zvezdniško igralsko ekipo v postavi: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Cara Delevingne in drugi.

3. Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (The Secret Life of Pets) – 11. avgust

Ustvarjalci zabavnih animacij Jaz, baraba in Minioni na šaljiv način raziskujejo, kaj se zgodi s hišnimi ljubljenčki, ko njihovi lastniki odidejo po svojih opravkih.

4. Nevarnost iz globine (The Shallows) – 18. avgust

Blake Lively igra v tej napeti grozljivki deskarko Nancy, ki jo nekega dne na samotni obali nenadoma napade veliki beli morski pes. Nancy se znajde v plitvini, na skali nedaleč od obale. Čeprav je kopno oddaljeno le kakšnih dvesto metrov, ne more kar odplavati do obale, saj okoli skale ves čas preži nevarna mrcina.

5. Kavarniška gospoda (Cafe Society) – 18. avgust

Legendarni Woody Allen tokrat predstavlja novo zgodbo o zapletenih medčloveških odnosih in neizpolnjeni ljubezni iz 30-tih let prejšnjega stoletja. Newyorški sin draguljarja Bobby (Jesse Eisenberg) se preseli v Hollywood in v službi pri stricu spozna očarljivo tajnico Vonnie (Kristen Stewart). Med njima in Vonniejinim poročenim ljubimcem se splete usoden ljubezenski trikotnik, ki Bobbyju stre srce in ga prisili, da se vrne domov. Tam spozna prikupno Veronico (Blake Lively) in se z njo poroči. Toda njegova življenjska pot se vedno znova križa z Vonniejino in oba opominja na zamujeno ljubezensko priložnost.

6. Vojni psi (War Dogs) – 18. avgust

Režiser trilogije Prekrokana noč predstavlja neverjetno komično avanturo, posneto po resnični zgodbi mladeničev Davida (Miles Teller) in Efraima (Jonah Hill). Slednja sta uspela podpisati 300 milijonov vredno pogodbo s Pentagonom za oskrbo z orožjem zaveznikov v Afganistanu. Zapleteta se v smrtonosno igro s sumljivimi ljudmi, vendar pomanjkanje pameti vedno znova nadomestita z oblico sreče.

7. Poredne mame (Bad Moms) – 25. avgust

Amy Mitchell (Mila Kunis) živi na videz popolno življenje – ima lep zakon, nadpovprečne otroke, čudovito hišo, izjemno lepoto in zavidljivo kariero. Toda njen otročji soprog, otroci in njen kretenski šef jo imajo za samoumevno. Kar naprej se trudi, da jim ugodi, toda nikoli ni dovolj. Ko ji rivalske mame v šoli njenih otrok stopijo na žulj, Amy poči film. Obeta se ženska Prekrokana noč!

8. Neslavno slavna Florence (Florence Foster Jenkins) – 25. avgust

Navdihujoča resnična zgodba o Newyorčanki Florence (Meryl Streep), ki si je že od mladih nog želela peti kljub pomanjkanju talenta. Jenkinsova je uporabljala svoje zveze, vpliv in bogastvo, da bi pritegnila pozornost kot operna pevka. Pri njenih podvigih jo neomajno podpira uglajeni mož St. Clair (Hugh Grant).