Ena torta, tri vste čokolade

'Mi trije smo najboljši par' - preprosta kremasta sladica, ki vas bo navdušila.

So tudi vam najljubši recepti s pomočjo katerih brez veliko truda dosežemo najbolj slasten rezultat? Potem bo ta preprosta kremasta torta iz treh vrst čokolade najboljša izbira. Pa še pečica bo tokrat lahko mirovala.

Sestavine:

600 ml sladke smetane
200 g temne čokolade
200 g bele čokolade
200 g mlečne čokolade
50 g sira mascarpone
250 g zdrobljenih keksov (petit beurre ali podobni)
3 žlice masla

Priprava:

Temno čokolado raztopimo v 200 ml sladke smetane. Postavimo v hladilnik za približno eno uro, da se ohladi. Enak postopek ponovimo še z belo in mlečno čokolado.

Medtem, ko se tri vrste čokolade (vsaka v svoji skledi) ohlajajo, pripravimo podlago za torto. Piškote drobno zmeljemo in zmešamo s stopljenim maslom. Zmes stresemo v okrogel pekač za torte (premer 21-23 cm), jo s hrbtno stranjo žlice dobro pritisnemo ob dno, da naredimo enakomerno debelo piškotno podlago in ohladimo.

Kremni sir mascarpone razdelimo na tri dele in v vsak del umešamo eno vrsto raztopljene čokolade.

Na ohlajeno piškotno podlago najprej namažemo plast kreme iz temne čokolade. Nato sledi plast kreme iz mlečne in na koncu še plast kreme iz bele čokolade.

Pripravljeno tortico pred postrežbo dobro ohladimo v hladilniku in jo po želji okrasimo s stepeno smetano, kakavom v prahu, naribano temno čokolado ipd.

Foto: @omgchocolatedesserts