Ekstra hiša v bližini Žalca

Hiša za pobeg v zavetje narave.

Na vrhu hriba med naseljema Pongrac in Griže, stoji enodružinska hiša z izjemnim razgledom na čudovito okoliško pokrajino. Edinstveno leseno hišo v objemu idilične narave, so v arhitekturnem biroju AB objekt zasnovali kot tri med seboj različno povezane dele.

Osrednji razgiban bivalni del sestavljata dvovišinski prostor nad kuhinjo in jedilnico ter prijeten dnevni prostor nad katerim je galerija, ki služi kot delovni kotiček. Bivalni prostor je preko velikih steklenih površin podaljšan v nadkrito zunanjo teraso s savno.

Pritlični del druge stavbe je namenjen glavni in pomožni spalnici, garderobi in dvema kopalnicama. V nadstropju je apartma ločen s spalnim in delovno – bivalnim delom.

Skrbno zasnovana notranjost hiše je svetla, odprta in prostorna. Sodobno pohištvo je različnih oblik in materialov. Les poskrbi za toplino in domačnost, velike steklene površine pa stanovalcem omogočajo neposreden stik z okoliško naravo tudi v notranjosti hiše. Čudovit preplet urbane domačnosti in visoke tehnologije, ki očara na vsakem koraku.

Foto: Matej Lozar