Ideje za ekspresno hitro preobrazbo stanovanja

Željna sprememb? Začni s preobrazbo stanovanja.

Željna sprememb? Začni s preobrazbo stanovanja.

Za preobrazbo stanovanja ali zgolj spalnice ne potrebujete velikega finančnega zalogaja, niti pretirano dosti časa ne. Brez idej in nekaj kreativnih zamislic pa vsekakor ne bo šlo, zato predstavljamo par detajlov, ki lahko že danes spremenijo in izboljšajo izgled kateregakoli prostora.

1. Vse se začne pri vhodu…
Prvi vtis je najbolj pomemben, tudi pri stanovanjih. Omislite si predpražnik, ki bo morebiti nasmejal goste, nakazal vaš čut za estetiko ali razkril ljubezen do cvetlic.

2. Šopek in čokolada
Ameriška igralka Leighton Meester pravi, da ne glede na letni čas ali dan v tednu, ima v stanovanju specifični dve stvari: okusne mini čokoladice in sveže cvetje. Meni, da ta dva detajla poskrbita za pridih hedonističnega vzdušja.

3. Dišeče sveče
Ni treba, da je stanovanje zapolnjeno z luksuznim pohištvom, da bi tudi dišalo po luksuzu. Zadostovale bodo najkakovostnejše dišeče sveče, ki bodo prostor zapolnile s prijetnimi vonji agrumov, vrtnice, morja, sivke ali celo piškotov.

4. Zakaj bi bile vse stene bele?
Morda ne najhitrejši in najlažji, a kljub temu ugoden način prepobrazbe stanovanja je prepleskanje sten ali vsaj ene, ki bo popestrila celoten izgled domovanja. V kolikor pa vam zares primanjkuje časa ali pa si želite nemudoma opaznejših sprememb, okrasite prazne stene z zanimivi slikami (morda svojimi?), plakati ali uokvirjenimi fotografijami.