Eko oaza v Podčetrtku

Butični eko apartmaji Ortenia za popolno sprostitev v objemu hortenzij.

Na pobočju pod gradom Podčetrtek stoji sredi rajskega vrta kompleks šestih eko apartmajev Ortenia. Butični turistični objekt je v celoti zgrajen iz naravnih materialov, arhitektura pa gostom ponuja pristen stik s čudovito naravo, ki vstopa v apartmaje skozi velika okna. Tukaj je tudi prelep stari cvetlični vrt, po katerem je posest dobila ime.

Za 32 kvadratov velike eko apartmaje z imeni Azura, Herbaria, Lavanda, Rosa, Oria­na in Inocentia je značilno, da imajo vsak svojo zgodbo, vsi pa ponujajo čudovite razglede na okolico ter uživanje na terasi in vrtu. Opremljeni so s spalnico, kopalnico, jedilno mizo in dvosedom, ločujejo pa se v barvah tekstilij.

Pohištvo je iz masivnega slovenskega lesa, ki daje prijetno toplino, brisače in kopalni plašči so iz ekološkega bombaža, zavese so lanene, gostom pa je na voljo tudi certificirana ekološka kozmetika.

K apartmajem Ortenia spada še spa center z manjšim fitnesom, prostorom za masažo, savnami, skupnim prostorom za druženje in zunanjim masažnim bazenom za poletno osvežitev ali romantične trenutke v dvoje.

Celotno posest poleg lepot naravnega okolja odlikujeta mir in pozitivna energija. Podčetrtek z okolico pa ponuja tudi obilo dodatnih možnosti za sprostitev in izlete. Poleg dvorcev Podčetrtek in Podsreda, je v bližini tudi samostan Olimje s prekrasnim vrtom. Le streljaj proč se raztezajo Terme Olimia z bazeni in wellness centrom, pohodne in kolesarske poti pa ponujajo ogromno možnosti za rekreacijo in uživanje v naravi.

Foto: Ortenia