Edinstveno majhno stanovanje v Mariboru

Eklektičen prostor, ki navdušuje.

Majhno stanovanje na Smetanovi ulici v Mariboru, ki je trenutno na voljo na Airbnb, je res nekaj posebnega. Vsega 32 kvadratnih metrov velik prostor je lastnica, sicer grafična oblikovalka in fotografinja, preuredila v nekakšen urejeni kaos, v katerem se prepletajo različni stili. Nekoč prazen in bel prostor je z veliko občutka za estetiko, spremenila v eklektično stanovanje, ki navduši s svojo domačnostjo.

Stanovanje na vsakem koraku deluje kot celota, kjer se prepleta novo in staro, resno in pisano. Precej moderna kuhinja je preprosta in funkcionalna, s številnimi skrbno izbranimi dodatki. V dnevnem prostoru se pogled ustavi na mizici s starinskim gramofonom, ki je le eden izmed posebnih kosov v tem stanovanju. Tukaj so še slike, napisi, lestev, table popisane s priljubljenimi citati ipd. Veliko stvari je lastnica z občutkom za estetiko naredila sama, nekaj kosov opreme je kupljenih v Ikei in nato preurejenih.

Majhen, a prikupen prostor je tudi spalnica. Na eni strani postelje je ogromna tabla za risanje in zapisovanje misli, na drugi pa nič manj velika omara.

Zares miniaturna kopalnica je prav tako urejena z veliko iznajdljivosti, saj je vsak kotiček skrbno izkoriščen.

Prikupno stanovanje za največ dva (zaljubljena) je zares posebno na vsakem koraku.

Foto: Anja Tomanič