Dvojnik Tošeja Proeskega osvaja regijo

Podobnost s tragično preminulim makedonskim glasbenikom je osupljiva.

Skoraj devet let je že minilo od tragične smrti makedonskega glasbenika Tošeja Proeskega, spomin nanj pa je še vedno zelo živ. Mnogi so že poskušali doseči njegovo slavo, vendar brez uspeha. A to bi se lahko kmalu spremenilo, saj se je na glasbeni sceni pojavil mladenič, ki bi lahko stopil v čevlje izjemno priljubljenega preminulega pevca.

Njegovo ime je Andrej Dorić in prihaja iz Novega Sada. »V puberteti so me začeli primerjati s Tošejem, govorili so mi, da sem mu neverjetno podoben, kar mi je seveda laskalo. Ko sem postal polnoleten so me vse pogosteje z njim primerjali tudi na mojih nastopih v klubih in me celo spraševali, če sva si v sorodu,« je povedal Andrej za makedonski Fokus.

22-letni glasbenik pravi, da obžaluje, ker ni imel nikoli priložnosti spoznati svojega idola, ki je leta 2007 izgubil življenje v prometni nesreči, star komaj 26 let. »Na žalost se nisva nikoli srečala, toda njegovo delo, humanost in karizma so me navdihnili, da sem našel svojo pot in se profesionalno posvetil glasbi,« je še povedal Dorić, ki pravi, da ne poskuša zamenjati Tošeja, ker je to nemogoče. »Jaz sem Andrej, Toše pa je bil eden in edini in zanj ni zamenjave. Vsak ima svojo pot.« Mladi srbski glasbenik je doslej posnel šest pesmi in je hitro postal ljubljenec makedonskega občinstva. Vse bolj prepoznaven pa postaja tudi drugod po regiji.

Foto: facebook