Dom: Kakšni trendi nas čakajo letos?

Novo leto – novi začetki – novi trendi stanovanja.

Pred nami je nov začetek – novo leto. Na začetku vsakega novega leta se sprašujemo kaj nam bo le to prineslo, kakšno bo za nas in kakšnim trendom bomo sledili na različnih področjih življenja.

Na področju notranjega dizajna, bo letošnje leto izredno zanimivo. Minimalizem in skandinavski stil se počasi poslavljata, prihajajo pa boho stil, naravni materiali, živahne barve nepozabne dekoracije in eklekticizem. Ta zajema slog 19. in 20. stoletja, v katerem en kos dela vključuje mešanico elementov preteklih zgodovinskih slogov in motivov, da bi ustvarili nekaj, kar je novo in originalno.

Sodeč po objavah na Pinterestu, bodo letos zelo modni geometrijski motivi, tapete, ploščice v različnih barvah in parket. Prav tako ne smemo pozabiti na rastline, ki so še vedno nepogrešljivi del vsakega doma.

Naravni materiali

Nove generacije mladih, še posebej milenijci, so zelo ekološko osveščeni, zato ni nobeno presenečenje, da se je trend naravnih materialov pokazal tudi v notranjem dizajnu. Zelo bodo iskane tkanine iz lana in bombaža ter pohištvo iz ratana, morske trave in podobno.

Beton

Tudi beton bo še naprej eden izmed največjih trendov. Betonska tla in ploščice v geometrijskih oblikah, so in bodo izredno popularne.

Temna tla

Temni in intenzivni toni postajajo vse bolj popularni, še posebej ko gre za izbiro barve tal. Na Pinterestu se trenutno najbolj iščejo temne ploščice, kar je odlična ideja za ugodno prenovo vašega doma. V velikem slogu pa se vračata parket in lesena tla v vseh možnih barvah.

Rastline

Zelenje je zmeraj ”IN”. Letos so predvsem popularne ogromne lončnice, kot je priljubljena monstera ali pa plezalke. Te rastline so preproste za vzdrževanje, poleg tega pa se odlično podajo v vsak dom, vanj vnesejo svežino, ga popestrijo, hkrati pa ga tudi čistijo.

 

Zelena barva

Že leto 2018 je napovedalo prihod bogate temno zelene barve, letos pa bo ta barva doživela vrhunec. Pojavljala se bo povsod – v kuhinjah, kopalnicah, spalnicah… Če svojega doma niste pripravljeni opremiti v tako močni barvi, se lahko odločite za zelene detajle, kot so preproga, otoman, okrasna blazina ali vaza.

Barvni lestenci in stropi

Leto 2019 bo leto barvnih lestencev. Pojavljali se bodo v svetlih barvah, bogatih teksturah, okrašeni z različnimi kristali. Takšni lestenci bodo popestrili notranjost vsakega doma. Poleg tega so letošnja novost obarvani in okrašeni stropi, ki niso več beli in dolgočasni, ampak prebarvani s temnimi barvami ali prekriti s tapetami.

Foto: Pinterest, Unsplash