Dodajte svojemu domu skandinavski pridih

Tukaj je nekaj nasvetov kako ta preprost in edinstven slog evropskega oblikovanja vključiti tudi v vaš dom.

Se tudi vi navdušujete nad skandinavskim načinom opremljanja stanovanja, ki je znan po svoji preprostosti, minimalizmu, čistih linijah ter funkcionalnosti?

Tukaj je nekaj nasvetov kako ta preprost in edinstven slog evropskega oblikovanja vključiti tudi v vaš dom.

Nevtralne barve: Izbirajte neizrazite odtenke svetlo modre, hladno sive, bele in krem barve. Toda ne vedno in povsod. Poleg mirnih, zadržanih tonov je skandinavski slog znan tudi po svoji barvitosti, sploh če pomislimo na Marimekko in njihove geometrijske like.

Svetla tla: Pozorni bodite pri izbiri talnih oblog. Skandinavski oblikovalci prisegajo na bela oziroma svetla lesena tla, ki odpirajo prostor, hkrati pa pozornost preusmerijo na notranjo opremo.

Naravni materiali: Izbirajte svetel les. Vključite ga lahko na stene ali celo strope, s tem stanovanju dodate toplino in strukturo.

Čiste linije: Osnovno pravilo je čiste linije. In tega se držite tako pri arhitekturi, kot tudi pri izbiri pohištva.

Brežčasno pohištvo: Stanovanju dodajte nekaj skandinavske elegance. V mislih imamo lepo in brezčasno pohištvo. Poiščite kakšen antični pohištveni element ali dekorativni dodatek ter ga pobarvajte belo. V vaš dom bo prinesel sproščen in eleganten občutek.

Kamin: Skandinavske zime so mrzle ter dolge, zato ima večina stanovanj poleg osnovnega ogrevanja tudi kamin. Kamin v prostor prinaša prav posebno toploto ter občutek domačnosti. Zato, če je le mogoče, si v svojem domu omislite kamin.

Košček narave v vašem domu: V svoj dom prinesite kar največ narave. Vse to se v skandinavskem stanovanju odraža v interjerjih oziroma opremi, kjer les pogosto pripoveduje svojo zgodbo. Prav tako pa ima večina skandinavskih domov vsaj majhen balkonček ali teraso.

NAMIG:  Če vam je skandinavski način opreme blizu, hkrati pa iščete cenovno dostopno pohištvo je tukaj IKEA. Ponuja vam pestro izbiro tradicionalnih ter modernih kosov pohištva, ki so preprosto simpatični in uporabni, Dobra novica pa je tudi to, da imajo skoraj vse artikle vedno na zalogi. To pomeni, da se lahko izognete dolgim dobavnim rokom, ter svoj dom opremite ali prenovite že jutri.

In da vam še malo olajšamo delo. Tukaj je HIŠNIK JANEZ, ki vam s pomočjo dolgoletnih izkušenj in sodelovanja z prodajalnami IKEA, pomaga pri načrtovanju pohištva za stanovanje ali hišo po vaših željah. Hkrati pa vam njegova ekipa izbrano pohišvo  (iz IKEA prodajaln) pripelje na dom, kjer ga tudi zmontira. Prihranite si pot čez mejo, ter se oglasite pri gospodu Janezu, ki vam bo z veseljem postregel z odličnimi nasveti pri izbiri IKEA pohištva. Mi smo z njim že sodelovali in moramo priznati, da smo bili navdušeni!

S Hišnikom Janezom ste že korak bližje lepemu domu!