Dobrega moškega je najteže ljubiti

Težko ga je najti, a še težje ga je ljubiti.

Izraz »dober moški« si lahko vsak razlaga po svoje, toda obstajajo razlogi, zakaj je moškega odprtega in čistega srca v resnici težko ljubiti.

Dober moški je zgrajena osebnost z jasnimi vrednotami. Drži se svojih načel in ne odstopa od zastavljenih standardov, ne glede na to, kaj si mislijo drugi. Ker ve kaj hoče v življenju, si vedno prizadeva narediti »pravo stvar«. Ta pa ni vedno tudi v tvojem interesu in ima lahko zate tudi neprijetne posledice.

Dober moški se ne igra skrivalnic in ti ne bo nikoli lagal samo zato, da se boš počutila bolje. Raje te bo soočil z resnico, četudi bo ta zate neprijetna in boleča. Olepševanje dejstev pri njem ne pride v poštev.

Dober moški je lojalen, zato bo želje in potrebe bližnjih pogosto postavil pred svoje lastne. Če bo potrebno, bo vpričo tebe pomagal tudi bivšemu dekletu, ki se je znašlo v stiski, saj nima česa skrivati. Zaradi tega boš morda dobila občutek, da te zapostavlja, ampak njegovi argumenti za takšno početje so prepričljivi in z njimi te bo vsakič znova razorožil.

Dober moški v ljubezenski zvezi postavi visoke standarde, ki se jih je velikokrat težko držati. Še zlasti, če si bila v preteklih zvezah ti tista, ki je postavljala merila. Ker je ta zveza vse prej kot površinska, se je novim standardom težko prilagoditi.

Dober moški bo razorožil tvoje obrambne mehanizme in s tem razkril tvoje ranljive točke. Zanima ga namreč tvoj notranji svet, kako razmišljaš, kaj čutiš, zato bo želel, da se mu popolnoma odpreš. Odkrito se bo pripravljen pogovoriti o svojih pričakovanjih in čustvih v zvezi, zato te bo njegova neposrednost včasih šokirala.

Dober moški ti ne da veliko priložnosti, da bi lahko nanj stresla svojo jezo in frustracije, ki se nakopičijo skozi čas. Na dobrega moškega je pač težko biti jezen.

Dobrega moškega je nemogoče zapustiti, kljub temu da ni popoln, da zna biti muhast in želi biti najboljši prijatelj vsem svojim bivšim dekletom. Ker ti hoče na vsak način ugoditi in želi, da se ob njem počutiš kot kraljica, boš vsak dan znova v strahu, da ga boš izgubila. Dobrega moškega je zato težko ljubiti.