Dizajnerska morska oaza na Visu

Čudovit apartma v Komiži, ki združuje staro in novo.

Sonce, čisto morje, prelepe plaže, šarmantne ozke uličice… Vse to je Komiža, majhno ribiško naselje na otoku Visu, kjer pa lahko najdete tudi ta 50 kvadratov velik apartma z dizajnerskim podpisom, ki vam ga predstavljamo v nadaljevanju. Nekoč mračen in neprivlačen prostor v 150 let stari kamniti hiši v centru Komiže, so oblikovalci prenovili v pravo malo mediteransko oazo.

Funkcionalen prostor, prilagojen življenju sodobnega hedonista, ki ljubi umetnost in estetiko, izvrstno združuje tradicijo in sodobnost. Pridih modernosti obiskovalca pričaka že takoj pri vhodu, saj z ulice stopi v notranjost skozi dvojna steklena vrata. Najprej se odpre precej velika kuhinja, ki se nadaljuje v jedilnico z mizo, klopmi in kavčem.

Spalnica je v zadnjem delu apartmaja, ki nudi popoln mir in tišino. Kot material izstopa kamen s sosednjega otoka Brača, medtem ko so tla v sobi iz prijetnega macesnovega lesa.

Preverjene blagovne znamke krasijo tudi kopalnico, ki je pravi mini spa in lep dokaz, da lahko tudi v majhnem prostoru uredimo lepo kopalnico.  Lesen mozaik na steni, Hansgrohe pipe linije Carlton, dizajnerska WC školjka Philippe Starck, umivalnik v obliki kamna in izvirno osvetljene niše v steni, so bile zmagovalna formula za popolno kopalnico.

Pri opremi so skrbno pazili na vsako podrobnost. Po meri izdelano pohištvo, ikonična svetila in ostali dekorativni elementi pričarajo čist, umirjen in nevsiljiv interjer, ki odraža karakter lastnika. Apartma, ki združuje tradicijo s potrebami sodobnega posameznika, luksuzne kose opreme s starinskimi in naravne materiale z umetnimi, je naravnost popoln za pare, v njem pa lahko udobno prebivajo največ štiri osebe.

Foto: Studio Kubus