Del ženskega telesa, ki kaže na višjo inteligenco

Če ne verjamete, vprašajte znanstvenike.

Glede na pravo poplavo »čudežnih« diet in najrazličnejših vaj, ki obljubljajo manjšo zadnjico v le nekaj dneh, bi lahko sklepali, da številne ženske obupavajo nad svojo obilnejšo zadnjo platjo, a v resnici bi morale biti nanjo ponosne. Pa ne le zato, ker dame z veliko zadnjico in ozkim pasom že evolucijsko privlačijo moške poglede, tudi znanstveniki z univerze v Oxfordu so v zanimivi raziskavi prišli do precej nenavadnih zaključkov v povezavi z ženskimi oblinami.

Angleški raziskovalci so namreč ugotovili, da so ženske z večjimi zadnjicami v povprečju pametnejše od njihovih vitkejših kolegic, posledično pa imajo tudi večjo možnost, da bodo imele inteligentnejše potomce. V obilnejših zadnjicah se namreč skladiščijo večje količine omega 3 maščobnih kislin, ki so potrebne za optimalen razvoj možganov in živčevja.

To pa še zdaleč ni edina prednost žensk s širokimi boki, saj so po ugotovitvah raziskovalcev tudi manj nagnjene k razvoju kroničnih bolezni. Ženske z izrazitimi oblinami imajo namreč v krvi manjšo količino slabega holesterola, njihov organizem pa lažje presnavlja glukozo. Poleg tega je nekoliko obilnejša zadnja plat tudi znak večje količine dveh pomembnih hormonov, ki uravnavata telesno težo ter varujeta telo pred vnetji, diabetesom in srčno-žilnimi boleznimi. Če torej že imate višek maščobe v telesu, je najbolje, da se ta nahaja v zadnjici in bokih.

Tudi dve podobni ameriški študiji sta pokazali, da imajo ženske z veliko zadnjico, širokimi boki in ozkim pasom večje možnosti, da bodo živele dlje in bolj zdravo.

Foto: Complex