Čudovita hiša na robu Barja

Sanjska enodružinska hiša sredi čudovite narave na obrobju Ljubljane.

Sredi slikovite pokrajine na obrobju Ljubljane stoji prekrasna enodružinska hiša, ki so jo zasnovali v arhitekturnem biroju BCR. Elegantna pritlična hiša z enotnim volumnom, sodobno zasnovo in izbranimi materiali odraža slikovito barjansko krajino.

Ob vhodu v hišo se pogled najprej ustavi na ozelenjenem atriju, ki je odsev očarljive zunanje krajine. Velik in odprt bivalni prostor je obdan z ogromnimi panoramskimi okni, ki poskrbijo za obilo naravne svetlobe in ponujajo izjemen pogled na okoliško naravo. Steno v dnevnem prostoru krasi mogočna umetniška slika, pod katero se nahaja oblazinjeno sedežno pohištvo ter nevsakdanji srebrni mizici.

Bela otočna kuhinja in jedilnica z masivno jedilno mizo iz hrasta, sta od dnevnega prostora ločeni s tremi stopnicami in z markantnim kaminom iz marmorja. V jedilnici izstopata ikonični svetili, ki visita nad jedilno mizo.

Iz dnevnega prostora vodi prehod do spalnice, garderobne sobe in razkošne kopalnice. V spalnici izstopa lesena stenska obloga nad posteljnim vzglavjem, ki poskrbi za toplino prostora.

Čudovita hiša na robu Ljubljanskega barja pa skriva še eno presenečenje. V nadstropju se namreč nahaja domači spa s turško in finsko savno, prostorom za počitek, sobo za goste in teraso.

Foto: BCR