Čokoladna torta iz palačink z jagodami in smetano

Božanska sladica, ki se hitro pripravi in potem še hitreje konča v želodcu.

Priljubljene palačinke so vedno dobra izbira. Polnimo jih lahko z nešteto nadevi, lahko pa iz njih naredimo tudi torto. Francozi ji pravijo mille crêpes, kar v prevodu pomeni tisoč palačink. No, za naslednji recept jih toliko nikakor ne boste potrebovali, bodo pa to prav posebne čokoladne mille crêpes s smetano in jagodami. Njihova priprava je hitra in preprosta, še veliko hitreje pa potem končajo v želodcu.

Sestavine:

1 večje jajce

250 ml mleka

100 g moke

4 žlice sladkorja

3 žlice kakava v prahu

15 jagod

120 ml sladke smetane za stepanje

Priprava:

1. Sladkor dodamo v mleko, premešamo in rahlo segrejemo.

2. V skledi z metlico najprej stepemo jajce, ki mu postopoma dodajamo sladkano mleko. Dodamo še moko in kakav v prahu ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso za palačinke, ki jo pred uporabo za nekaj časa položimo v hladilnik. V tem času stepemo smetano in narežemo jagode.

3. Na segreti ponvi spečemo čim tanjše palačinke, dokler ne porabimo celotne mase.

4. Palačinko položimo na pladenj, jo namažemo s čvrsto stepeno smetano in dodamo narezane jagode. Postopek ponavljamo po plasteh, dokler ne porabimo vseh palačink.

5. Torto iz palačink po vrhu posujemo s sladkorjem v prahu, dodamo preostanek stepene smetane in jagod ter čokoladni sirup. Okrasimo lahko z lističem poprove mete.

Za še boljšo ponazoritev priprave poglejte spodnji video. Pa dober tek!

https://www.youtube.com/watch?v=avc-SubM0Vk