Vstopite v kraljestvo najbolj prestižnih torbic na svetu

Pokukajte v luksuzno Hermès trgovino v Hong Kongu.

Tokrat se z arhitekturnimi diamanti selimo v Hong Kong, kjer se nahaja ena najprestižnejših Hermès trgovin na svetu.

Četudi blišča v Hong Kongu ni nikoli primanjkovalo, nudi novo Hermèsovo kraljestvo torbic popolnoma drugačno nakupovalno izkušnjo za vse, ki so željni modnega prestiža.

Pompozen arhitekturni kvader, ki se dviguje v štiri nadstropja, že od zunaj vzbuja občutek dragocenosti, ki so jo na subtilen način želeli prikazati pariški arhitekti iz biroja RDAI. Pročelje luksuzne trgovine je inspirirano s tradicionalnimi bambusovimi stebli, enako impresiven pa je tudi svetel in izjemno prostoren interier, ki se razprostira na več kot 9000 kvadratnih metrih.

Arhitekti RDAI tokrat niso prvič izpolnjevali zamisli in zahtev znamke Hermès, dotičen biro stoji že za tristotimi drugimi projekti, ki so širili kraljestvo modne znamke po vsem svetu. A vendar po besedah Denisa Montela je šlo pri zadnjem projektu v Hong Kongu za drugačen pristop in način zasnove zgradbe.

V zadnjem projektu smo vzeli v obzir prepoznaven Hermèsov podpis in zapomljivo estetiko Ex-Libris motivov, ki smo jih uporabili v mozaikih tako v pritličju kot pri pohištvu in notranji opremi. A na koncu smo želeli, da se bo nova Hermèsova zgradba bohotila z edinstvenim prestižnim karakterjem, kar slavna znamka sama po sebi tudi pooseblja. -Denis Montel

Vir: Vogue