Božansko stanovanje s slovenskim podpisom

Projekt HELENA ljubljanskega studia Poke.

Ljubljanski POKE studio z izjemno kreativnimi rešitvami pri projektu HELENA.

O projektu HELENA so njeni snovalci oz. snovalke in kreativne sile zapisale:

Projekt Helena je bil poimenovan po grški boginji, hči Zeusa in Lede. Znana je predvsem po svoji lepoti, ki je opevana in idealizirana že tisočletja iz strani umetnikov. S projektom smo želeli doseči lepoto Helene in jo predstaviti skozi interier.

185 kvadratov veliko stanovanje (skupaj s teraso) je bilo eno izmed ustvarjalnih ”prizorišč” šele eno leto starega oblikovalskega studia POKE, za katerim stojijo 3 izvirne mlade kreativke. Mlade nadobudne umetnice v slovenski prostor vnašajo sveže interierne rešitve, kreativne prakse, ki pritegnejo in nove ideje, ki posežejo po najboljših rezultatih. Eden izmed takšnih je projekt HELENA.

Stanovanje HELENA je oblikovano za mlado štiričlansko družino. Lastnika sta uspešna podjetnika in navdušena popotnika. Po vseh napornih delovnih dneh bi rada prišla v dom, ki je udoben, vizualno zanimiv, barvit in istočasno predstavlja vse družinske člane.

Oblikovalci interierja so bili pozorni na ustrezno izbiro barv, materialov in tekstur, saj je pravo ravnovesje med naštetimi elementi popolna simfonija eklektičnega in modernega stila. V prostoru prevladuje nevtralna barvna paleta, ki dopušča zapolnitev in popestritev s poudarjenimi živahnimi in udarnejšimi barvnimi odtenki, kot sta kraljevsko rdeča in gozdno zelena.

Interier, ki osvoji in prepriča na prvi pogled…

Vir: poke-studio.com