Presna Raffaello torta za sladko Valentinovo

Ker ti in tvoja boljša polovica naravnost obožujeta Raffaello!

Ker ti in tvoja boljša polovica naravnost obožujeta Raffaello!

Preproste kulinarične dobrote se vedno izkažejo za najboljše stvaritve, ki še nekaj časa po zadnjem grižljaju razvajajo brbončice s svojim nepozabnim okusom. Vaše brbončice nikakor ne bodo mogle pozabiti odlične presne  Raffaello torte, ki je izjemen približek kokosovi dobroti. Da o kremi sploh ne govorimo…

Postopek priprave ti ne bo delal sivih las, niti ukradel preveč dragocenega časa, a tvoja boljša polovica bo navdušena nad božansko sladico (in tabo)!

Valentinov predlog: delita si sladke kokosove trenutke ob ogledu idealnih filmov za poseben večer – Filmi, ki jih boš želela gledati v dvoje.

Ker ljubezen gre skozi želodec…

Sestavine za podlago (tortni kalup prb. 20cm)

150 g olupljenih lešnikov
100g mletih mandljev
4-6 datljev (predhodno jih nekaj časa namakajte, da se omehčajo. Datlje lahko nadomestite s sladkorjem po okusu)
2 žlici medu
2 žlici stopljenega kokosovega olja
1 ščepec soli

Sestavine za kremo

300g indijskih oreščkov (predhodno jih namočite za prb. 1 uro, da se omehčajo)
100 g stopljenega kokosovega olja
1 iztisnjena limona
4 žlice medu (ali sladkor)
1 zavoj bourbon vanilije
50g kokosovih zrnc – groba ”moka” (dodatne 3 žlice za okrasitev torte)

Priprava

Sestavine za podlago zmešajte v blenderju, dobljeno kompaktno zmes stisnite v tortni kalup in za nekaj časa postavite v hladilnik.

Sestavine za kremo pravtako zmešajte v blenderju, razen kokosovih zrnc (grobe ”moke”). Če ocenite, da je premalo tekoče, dodajte 2-3 žlice stopljenega kokosovega olja. Ko dobite gladko zmes, ročno primešajte kokos ter vse skupaj prelijte v tortni kalup na podlago. Okrasite s preostalimi kokosovimi zrnci.
Pustite počivati v hladilniku 3 – 5 ur, dokler masa ne postane kompaktnejša. Po želji okrasite torto z raffaello kroglicami, lešniki ali čokoladnimi kapljicami.

Vir: Kuživancija