Božanski oddih v Nebesih

Edinstveno počitniško naselje hišic nad Kobaridom.

Če iščete božanski oddih na sončni strani Alp, potem se morate povzpeti 900 metrov nad morjem, kjer so Nebesa. V tem kraju z nenavadnim imenom, ki leži tik nad vasjo Livek nad Kobaridom, se namreč nahaja kompleks štirih počitniških hišk in skupne stavbe, ki zaradi svoje edinstvene lokacije vzame sapo vsakemu obiskovalcu. Hišice z velikimi steklenimi površinami zabrišejo mejo med zunanjostjo ter notranjostjo in odpirajo enkratne razglede na okolico. Poseben način gradnje daje občutek, kot da hišice lebdijo v zraku.

Zbujati se s pogledom na gore, Soško dolino in ob lepem vremenu celo na Jadransko morje, je zagotovo nepozabno doživetje. In te luksuzno opremljene hiške, ki od zunaj spominjajo na tipične objekte s planšarskih ravnic, ponujajo prav to – pobeg pred vsakdanjim vrvežem, ki ga ponuja idilična narava.

Poleg gručastega naselja štirih hišic, Nebesa premorejo tudi večjo skupno hišo, v kateri so poleg dnevnih, spalnih in toaletnih prostorov še vinska klet, večji prostor za druženje z gosti ter wellness center s telovadnico, bazenom, jacuzzijem in savno.

Vsaka hišica sprejme od dva do tri goste, v njih pa jih pričaka udobje hotela najvišje kategorije. Notranjost je opremljena moderno, a brez nepotrebnih dodatkov. Spodaj so kopalnica, povsem opremljena kuhinja in dnevni prostor z veliko teraso, na kateri ima človek občutek, kot da bi stal na robu prepada. V mansardi je spalni del in zasebna terasa z ležalniki. A največja prednost Nebes je kljub temu narava in razkošje tišine.

Nebesa so tudi izvrstna izhodiščna točka za športne aktivnosti, ki jih ponuja okolica – od planinarjenja, kolesarjenja, turnega smučanja, teka na smučeh, plovbe s kajaki, kanuji in rafti po Soči in ribolova. Tudi sosednja Italija je le streljaj stran. Zares nebeški oddih.

Foto: Nebesa