Bo Briljantina postala nova Mamma Mia?

Prihaja nova muzikal uspešnica, ki so vsi že nestrpno pričakujemo!

V ljubljanskih Križankah sta direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana, gospod Darko Brlek, in producent ter direktor podjetja Prospot d.o.o., gospod Jurij Franko, predstavila nov skupni projekt.

Gospod Darko Brlek je uvodoma spomnil na prvi skupni projekt Festivala Ljubljana in Prospota, na muzikal Mamma Mia!, katerega premiera je bila prav v Križankah leta 2015. Po rekordnem številu ponovitev predstav v Križankah muzikal Mamma Mia! še naprej ruši vse rekorde v gledanosti, saj ga je videlo že več kot 120.000 Slovencev, dvorane povsod po Sloveniji pa so še vedno polne. Tudi letošnja jubilejna, stota predstava, v Križankah je bila razprodana do zadnjega sedeža. Junija 2018 bo v Križankah premiera novega licenčnega muzikala Briljantina, ki bo plod sodelovanja Festivala Ljubljana in podjetja Prospot. Predvidenih je več ponovitev predstave v juniju in avgustu.

Briljantina je bila premierno uprizorjena leta 1971 na sceni Kingston Mines Theatre v Chicagu. Leto kasneje je bila Briljantina premierno uprizorjena tudi na Broadwayu. Zgodba o zlati dobi rokenrola, ki se dogaja konec petdesetih let, zgodba o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, a z enako željo po prijateljstvu, zgodba o ljubezni, odraščanju in dozorevanju, sanjah in upanjih o prihodnosti je večna tema in razlog za uspeh predstave tudi 45 let po premieri. Muzikal Briljantina je bil z velikim uspehom uprizorjen v gledališčih širom sveta.

K svetovnemu uspehu muzikala je zagotovo pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala takrat mlad in uspešen igralec John Travolta in pevka avstralskega rodu Olivia Newton John. Film Briljantina sodi med pet najpopularnejših filmskih muzikalov vseh časov, glasba iz filma pa je prodana v milijonskih nakladah in je bila nominirana za nagrade oskar in zlati globus. Tudi v Sloveniji je bil film velika uspešnica in mnogi so se takrat učili plesnih korakov, ki so jih videli v filmu.

Ekipa, ki bo postavila na oder Briljantino, se s projektom ukvarja že več kot leto dni. V osnovi gre za enako ekipo kot pri muzikalu Mamma Mia!. Večina imen je že znanih, z nekaterimi pa še potekajo razgovori.