Beyoncé presenetila z novim albumom

'Lemonade' je album o prevari in odpuščanju.

Ko ti življenje prinese limone, si naredi limonado. To si je verjetno mislila Beyoncé, ki je znova upravičila sloves kraljice presenečenj in objavila svoj šesti studijski album z naslovom Lemonade. Ta je takoj po premierni predstavitvi v obliki enournega dokumentarca na HBO-ju, med oboževalci povzročil pravo evforijo. Na vizualnem albumu, ki je zaenkrat na voljo le na Tidalu, je zbranih 12 pesmi skupaj s serijo videospotov, Beyoncé pa je k sodelovanju povabila številna znana glasbena imena. Kot gosti se tako pojavijo Jack White, James Blake, Kendrick Lamar in The Weeknd.

V filmu, ki je prava paša za oči, je bilo slišati izseke pesmi z novega albuma, ki je nekakšno posvetilo New Orleansu, predvsem pa gre za portret vzponov in padcev, ki jih prinaša zakonsko življenje. Beyoncé je nekdo očitno hudo razjezil, ni pa čisto jasno, ali je bil to Jay Z, morda njen oče Mathew Knowles, ali pa kar vsi moški tega sveta skupaj. Pesmi namreč pripovedujejo o nezvestobi, jezi, zanikanju, izgubi, žalosti, izdajstvu, problemih z očetom ter o ženski, ki kljub vsem težavam na koncu zbere moč in premaga tudi najhujše življenjske stiske. Lemonade je najbolj temačen, čustven in zrel Beyoncéin album doslej ter dokaz, da v zakonu Carter-Knowles ne cvetijo ravno rožice. Kljub temu pa se plošček zaključi pozitivno.

Vizualno osupljiv dokumentarec, ki je predstavil album, vsebuje številne ikonične trenutke, med katerimi je tudi Beyin besni pohod po ulici v čudoviti rumeni obleki, med katerim z bejzbolsko palico razbija hidrante in parkirane avtomobile.

V vzporednih vlogah se pojavijo številna znana imena, od Serene Williams do Zendaye, na koncu pa sledi še družinski portret z Blue Ivy Carter na čelu. Album lahko poslušate tukaj.

Foto: HBO/Giphy