Beluši na 4 načine za zdravo pomlad

Kako porabiti priljubljene zelenjavne znanilce pomladi?

Kako v svojo prehrano vključiti priljubljene zelenjavne znanilce pomladi?

Šparglji, ki so znani kot znanilci pomladi, so tu. Privoščite si jih, dokler so na voljo. Bogati so z vitamini in minerali ter folno kislino, slovijo pa tudi kot naravni afrodiziak. V svvojo prehrano jih lahko vključite na različne načine, zbrali pa smo nekaj okusnih idej, ki vas bodo zagotovo prepričale.

So šparglji že na vašem jedilniku naljubših spomladanskih jedi?


Smoothie

Špagljev smoothie vas bo zagotovo navdušil, če si le dovolite nekoliko eksperimentiranja. Kombinirate ga lahko z regratom, melono, kumaro, banano, jabolkom ali kakšnim drugim sadjem. Po potrebi osladite z medom ali javorjevim sirupom.

Pisana omleta

Zagotovo eden izmed najbolj klasičnih načinov uživanja špargljev. Do mehkega prepražite šalotko in šparglje, dodate lahko še rukolo ali mlado špinačo. Za piko na i priporočamo še kakšen sir, na primer grana padano ali parmezan.

Bogata kremna juha

Kljub pomladi je kakšen dan še vedno hladnejši in prija juha. Šparglji se dobro razumejo z ostalo spomladansko zelenjavo kot sta šalotka in mlada špinača. Dodajte še česen, zelenjavno jušno osnovo, maslo in začimbe ter uživajte v okusni juhi.

Na žaru

Ljubitelji žara že zagotovo načrtujete piknike. Poleg obveznega mesa si na piknikih radi privoščimo tudi zelenjavo in šparglji so odlični tudi popečeni na žaru. Ne potrebujejo prav veliko – olivno olje, sol in poper, pecite pa jih tako dolgo, da bodo prijetno mehki.