Aromatizirana voda je osvežilna rešitev tekom vročih dni

Domača voda z okusom in ledeni čaj sta poletna nuja.

Zadosten vnos vode je ključnega pomena za zdravo delovanje organizma in zdravo ter sijočo kožo, kar je v poletnih mesecih še posebej pomembno.

Poleti izgubimo večje količine vode kot sicer, zato je našemu telesu potrebno zagotoviti zadostno količino tekočine ter poskrbeti, da po vodi ne posežemo šele takrat, ko začutimo žejo. V slednjem primeru je mnogokrat že prepozno. A ker se običajno po nekaj kozarcih vode njenega okusa že naveličamo in posledično odklanjamo nujno potrebne požirke, sta voda z okusom in ledeni čaj odlična domača rešitev za poletne dni.

Voda z okusom
Aromatizirana voda s koščki najljubšega sadja je izjemno osvežilna pijača za najbolj vroče dni v letu, a zaradi kislo-sladkega okusa si boste vodo z okusom privoščili tudi v hladnejših mesecih. Naslednjič, preden se odpravite na plažo, v park, v službo… dodajte v steklenico hladne vode nekaj kock ledu in na koščke narezane jagode, lubenico, borovnice, limono, v poštev pa prideta tudi sveža kumara z domačega vrta in lističi mete ali melise.

Domač ledeni čaj
Tudi ledeni čaj, ki je pravtako aromatizirana voda, vas bo osvežil in zagotovil okusno alternativo navadni vodi. Izberite vaš najljubši okus čaja ter mu poljubno dodajte ribez, rezine limone in pomaranče, ga dobro ohladite in na koncu dodajte še nekaj kock ledu, da bo ostal hladen dlje časa.