Ambiciozne, odločne in šarmantne

Ženske v tem astrološkem znamenju so nekaj posebnega.

Ambiciozna, marljiva, disciplinirana, organizirana, potrpežljiva, odgovorna, praktična in odločna – vse to je ženska, rojena v znamenju kozoroga. Kot tipična predstavnica zemeljskih znamenj stoji z nogami čvrsto na tleh. Ni nagnjena k sanjarjenju, ampak je realistka, ki skuša sedanji trenutek kar najbolje izkoristiti v svoj prid.

Zaradi svoje odločnosti, delavnosti in ambicioznosti, gre kozoroginja trmasto po svoji strogo začrtani poti. Popolnoma je osredotočena na želeni cilj in resnično srečna bo šele v trenutku, ko ji ga uspe uresničiti.

Kozoroginja tudi v najtežjih življenjskih trenutkih ostane mirna, zbrana in skuša kar najhitreje poiskati rešitev. Mogoče na pogled deluje hladna in zadržana, vendar ima čudovit in nekoliko nenavaden smisel za humor. Za družino je pripravljena storiti vse.

Največja nevšečnost kozoroginj je v tem, da utegnejo zapasti v melanholijo in apatijo. Takrat se zaprejo vase in prezirajo vse okrog sebe. Ko imajo slab dan, znajo biti zelo trmaste in pesimistične.

Kozoroginja je po naravi tradicionalistka, tudi ko gre za ljubezen. Ne zaljubi se na prvi pogled in ne zapravlja časa z nesmiselnim flirtanjem, ki ne vodi nikamor. Ljubezen je zanjo resna stvar in ko ji je nekdo všeč, potem stvari ne prepušča naključju, temveč stvari vzame v svoje roke in naredi vse, da omreži moškega svojih sanj. Svojemu izbrancu vedno stoji ob strani, vendar pri tem nikoli ne izgubi svoje prirojene neodvisnosti. V odnosu želi biti enakopravna v vseh pogledih in njena popolna zveza je kombinacija ljubezni, občutka varnosti in uspešnosti. Svoje idealne partnerje najde v bikih, devicah in rakih, saj oni najbolje vedo, kako prodreti do njenega srca. Dobro pa se kozoroginje lahko ujamejo tudi s škorpijoni.

Ženska, rojena v znamenju kozoroga je strastna ljubimka. Osvaja s svojo klasično lepoto, šarmom in eleganco. Težko jo je osvojiti, saj ljubezen pri njej nikoli ne udari kot strela z jasnega. Njen moški mora biti zelo potrpežljiv. Ljubezen se pri njej razvija počasi, ko pa se končno le zgodi, potem je to običajno do konca življenja.

Številne kozoroginje se poročijo šele v poznih letih, veliko pa jih ostane tudi samskih. Samota je namreč pogosto njihovo zatočišče.

Osnovne značilnosti kozoroginj:

Obdobje: 22. december  – 19. januar

Značilnosti: marljivost, ambicioznost, odgovornost

Prednosti: samostojnost, potrpežljivost, zanesljivost

Slabosti: trma, pesimizem, zamerljivost

Ujemanje z drugimi znamenji: ribi, bik, rak, devica, škorpijon

Slavne kozoroginje: Kate Middleton, Dolly Parton, Ellen DeGeneres, Kate Moss, Michelle Obama, Nina Dobrev, Sienna Miller

Foto: Getty