8 najbolj trendi idej za urejanje doma

Z njimi ne boste zgrešili, ne glede na trenutne modne muhe.

Trendi notranjega oblikovanja se nenehno spreminjajo, kar zna biti za ljubitelje lepih interjerjev včasih že kar malo frustrirajoče. Na srečo pa nekatere stvari tudi na tem področju veljajo za večne in v nadaljevanju vam ponujamo osem klasičnih dizajnov, ki so vedno v modi in s katerimi zagotovo ne boste zgrešili.

1. Bela barva

Na belo barvo se lahko vedno zanesete in to ne glede na trenutne modne smernice. Bele stene navidezno povečajo prostor in nadomestijo pomanjkanje dnevne svetlobe, poleg tega pa so najboljša podlaga za poigravanje z najrazličnejšimi barvnimi odtenki in detajli.

2. »Večni« materiali

Les, keramika, baker, medenina in marmor so materiali, ki so vedno v trendu, poleg tega pa imajo ob pravilnem vzdrževanju tudi izjemno dolgo življenjsko dobo. Zato je za njih vredno odšteti tudi kakšen evro več, saj je to naložba, ki se obrestuje na dolgi rok.

3. Stenska galerija

Praznim stenam se velja izogniti in stenska galerija je preprost dizajnerski trik, ki poskrbi za sodoben videz vsakega prostora. Pri tem nikakor ni pomembno, da gre za dragoceno umetniško sliko ali fotografijo, ampak da vam je predmet pri srcu. Naj bo to razigran plakat, slika vašega otroka ali nečakinje, ali pa lep spomin na sanjsko potovanje.

4. Dobra osvetlitev

Najenostavnejši trik za lep in topel videz vašega doma, je dobra osvetlitev, saj lahko že z majhnimi spremembami dosežemo dramatične učinke. Pravilna osvetlitev bo prostor osvežila in mu dala  poseben ton. Izbirajte svetila klasičnega dizajna, ki se bodo ujemala z estetiko interjerja ter bodite ustvarjalni s talnimi in namiznimi svetilkami, ki jih je mogoče enostavno premikati.

5. Mehka preproga

Lepa in kvalitetna preproga je vedno dobra naložba in znak prefinjenega stanovanja. V prostor vnese toplino, ga razmeji, prijetna pa ni le za stopala, ampak tudi za oko.

6. Vintage predmeti

Obstajajo predmeti, ki preživijo zob časa in postanejo na nek način nesmrtni. Starejši kos pohištva ali opreme prinese v prostor pridih domačnosti in topline. Dovolj je nekaj manjših, starinskih kosov, ki so vam še posebej ljubi in prostor bo dobil poseben šarm.

7. Črno-bele črte

Najsi gre za klasične ravne črno-bele črte ali pa za cikcak (chevron) vzorce – elegantna črno-bela estetika je zaradi svojega izrazitega kontrasta in preprostosti vedno v trendu, saj jo lahko kombiniramo z vsemi stili notranjega opremljanja.

8. Mornarsko modra in svetlo siva barva

Čeprav se barvni trendi hitro spreminjajo, pa boste z mornarsko modrimi in svetlo sivimi odtenki težko zgrešili. Svetlo modra se odlično ujema z belo in črno barvo, lepo pa jo lahko kombinirate tudi z lesom. Hladno siva po drugi strani poskrbi za nevtralen, monokromatski šarm, ki se mu je težko upreti.

Foto: Pinterest