8 trendovskih barv za vsak prostor v vašem domu

Naj tudi vaše stene z novim letom zaživijo v novi podobi...

Naj vaše stene doma zaživijo v novi podobi. Najsi gre za dnevno sobo, spalnico, kuhinjo ali kopalnico, povsod se lahko odločite za nove barvne odtenke. Ker bo barva stene z vami ostala dlje časa in bo vplivala tudi na vaše počutje, vam ponujamo 8 ta trenutek najbolj priljubljenih barvnih odtenkov, da bo vaša odločitev lažja.

1. Pastelno modra jedilnica

Tradicionalna jedilnica bo dobila nov pridih s tem modrim barvnim odtenkom. Za dodatno drznost in dramatičen izgled poskrbijo temni dodatki, kot so stoli, okvirji slik v črni barvi in prevleke.

2. Dnevna soba v črni barvi

Črna je trenutno zelo trendovska barva. Je glamurozna, osupljiva in ravno dovolj drugačna. Dramatične črne stene ustvarjajo občutek elegance in globine, hkrati pa so tudi odlična podlaga za drzne kombinacije različnih materialov od žameta, sijočega stekla, rustikalnega lesa in elegantnih kovin. Čeprav črna barva tradicionalno velja za morbidno, pa prostor z njo dobi na intimnosti in udobju. Vprašanje je le, če si upate …

3. Spalnica v sivi barvi

Spalnica je ob koncu dneva naše zatočišče – prostor za sprostitev, kjer si ponovno napolnimo baterije. In različni odtenki sive so pravi način, da dosežemo spokojnost in umirjenost, ki jo spalnica potrebuje. Poleg tega je siva spolno nevtralna barva, tako da se bosta oba partnerja v njej počutila domače.

4. Bela kopalnica

Ponovimo osnove: bela tla, bele stene in bele omarice pomenijo zračen in odprt prostor, ki je še posebej pomemben za majhne kopalnice. Bela barva nakazuje tudi na čistočo (zato so brisače v hotelih vedno bele) in vam hkrati omogoča, da dekorativne elemente v kopalnici menjate poljubno pogosto.

5. Dimno zelena kuhinja

Tradicionalne kuhinje v beli ali zeleni barvi vse pogosteje zamenjujejo različne kombinacije odtenkov zelene, modre in sive barve. Ti barvni odtenki se odlično ujamejo tudi z bakrom in marmorjem.

6. Kanarčkovo rumena vhodna vrata

Vhodna vrata so prva stvar, ki jih gostje opazijo, ko vstopajo v vašo hišo. Zakaj jih ne bi torej odeli v vesele tone, ki izrekajo dobrodošlico? Vhodna vrata v rumeni barvi bodo zagotovo nekaj posebnega, poleg tega pa se odlično ujamejo z zelenjem pred hišo in črnimi kovinskimi dodatki.

7. Marsala kjerkoli

Vinsko rdeča je krepak, a obenem modni odtenek, ki je univerzalno privlačen in primeren tudi za uporabo v industrijskem oblikovanju ter pri oblikovanju pohištva. Gre resnično za vsestransko barvo, ki pride do izraza zlasti v manjših prostorih.

8. Črna barva za šolske table v otroški sobi

S črno barvo za šolske table lahko tudi doma ustvarimo površine, na katere bomo z veseljem čečkali in jih vedno znova brisali. Velika temna površina, ki jo je mogoče neštetokrat obrisati in pripraviti prostor za nove zapiske ali umetnine je izvrstna rešitev zlasti za otroške sobe. Starši bodo tako brez skrbi, ko bodo njihovi malčki pustili svoj umetniški pečat na lepi, novi steni.

Foto: Otto/Nicole LaMotte/Manuel Rodriguez/Lonny/Alamy