7 zanesljivih telesnih znakov, da si mu všeč

Govorica telesa razkriva resnične moške namene bolj od besed.

Si mu resnično všeč ali te doživlja zgolj kot prijateljico? Mogoče pa sploh ni zainteresiran zate? Odgovore na ta in podobna zapletena vprašanja lahko dobiš zgolj na podlagi govorice njegovega telesa. Za moške je namreč še bolj kot za ženske značilno, da nezavedni gibi pogosto izdajajo njihova prava čustva. Če te zanima, ali si mu res všeč, potem preveri naslednjih sedem najbolj pogostih telesnih znakov, ki razkrivajo resnična čustva moških.

1. Roke upre v bližino pasu

Ko moški upre roke v bližino svojih bokov ali pa se denimo drži za pas, je to način, s katerim skuša pokazati svojo moč. Podobno sporočilo pošlje moški tudi takrat, ko se zraven privlačne ženske usede z nogami široko narazen.

2. Popravi si razmršene lase

Niso samo ženske tiste, ki se pri flirtanju pogosto igrajo s svojimi lasmi. Na ta način si tudi moški pogosto skušajo dvigniti samozavest. Ko opazijo privlačno osebo se instinktivno skušajo urediti, tako da si popravijo frizuro.

3. Posnema tvoje gibe

Posnemanje gibov drugega je še en očiten znak flirtanja. Če moški ponavlja določene gibe za žensko (požirek iz kozarca, nasmeh, nagib glave, premik roke,…) pomeni, da jo poskuša bolje razumeti in najti skupne točke z njo. Govorica telesa tudi v tem primeru razkriva dogajanje v njegovi podzavesti.

4. Poskuša zasesti čim več prostora

V živalskem svetu pavi denimo osvajajo samico na način, da razširijo svojo vlečko v presunljivo pahljačo (pravimo, da se šopirijo). Na ta način se skušajo prikazati večje, kot so v resnici. Podoben prainstinkt se prebudi tudi pri moškem, ko se mu približa ženska, ki mu je všeč. Njegovo govorjenje bo spremljalo izrazito gestikuliranje z rokami.

5. Drža telesa

Če je s telesom popolnoma obrnjen v tvojo smer in se občasno nagne proti tebi, je to jasen znak, da si moškemu všeč. Tudi prste na stopalih podzavestno obrnemo proti obrazu osebe, ki nas privlači. Na splošno bo govorica moškega telesa v družbi ženske, ki ga privlači, bolj odprta in sproščena.

6. Razveže se mu jezik

Moški postane v bližini ženske, ki mu je všeč, veliko bolj zgovoren. To je jasen znak, da skuša narediti vtis na »objekt« svojega poželenja.

7. Izraz na njegovem obrazu se spremeni

Če si moškemu všeč, bo izraz na njegovem obrazu prijazen in odprt. Njegov pogled bo ljubezniv in poln navdušenja. Če bo nervozen, lahko tudi zardi.

Foto: imdb