7 stvari, ki jih opravi pred spanjem za boljši jutri

Kaj lahko postoriš zvečer, da bo tvoj naslednji dan lažji in boljši?

Uvajanje dobrih navad v večerni urnik, tik preden se odpraviš v posteljo, zagotavlja boljši in lažji nov dan, ki je pred tabo.

Želiš zjutraj spati malo dlje, a kljub temu ne želiš izpustiti jutranje prhe, hitre telovadbe, želiš biti premišljeno in modno oblečena, stanovanja pa ne zapustiti brez zdravega zajtrka ali prvega čaja?

Trik je v spremembi večerne rutine, saj le z uvedbo novih zdravih in koristnih navad, lahko naslednje jutro preživiš brez stresa in nepotrebnega hitenja, ob času pa opraviš vse, kar si si zadala.

V nadaljevanju ti predstavljamo 7 navad, ki ti bodo spremenile večere in pozitivno vplivale na sledeča jutra.

1. Zapisuj dnevnik
Zabeleži, kar se ti je dobrega ali slabšega zgodilo čez dan, spremljaj svoje občutke in razpoloženje, razmišljaj o željah in pričakovanjih, nikakor pa ne pozabi na vrstice hvaležnosti, ki te bodo obdržale v pozitivni naravnanosti.

2. Pripravi zajtrk

Raje, kot da z rogljičkom iz pekarne in s kavo v roki hitiš na poti od doma do pisarne, pripravi v posebej posodi, ki bo namenjena le za tvoje obroke, okusen zajtrk, ki ga boš lahko pojedla preden greš od doma ali v službi med odmorom. Zdrava izbira zajtrka pa so tudi vnaprej pripravljeni napitki ali kaše s sadjem, ovsenimi kosmiči, chia semeni in oreščki. Tako boš poskrbela za svoje boljše razpoloženje in uvedla v urnik zdravo rutino.

3. Premišljen outfit

O tem, kaj boš oblekla naslednji dan, premisli že danes in zvečer pripravi vse oblačilne kose in modne dodatke, ki jih boš kombinirala. Če je potrebno, oblačila dodatno polikaj ali očisti čevlje. Le tako se boš izognila jutranjemu dolgemu razmišljanju in zamudnem premlevanju pred omaro, ko boš z mislimi še vedno nekje med zvezdami in v topli postelji.

4. Jutranja prha
Ker je jutranja prha resnično osvežujoča in nepogrešljiva, na najprijetnejši način pa ti bo pomagala, da se dokočno predramiš.

5. Uredi kaos

V posteljo ne odidi, če veš, da te v kuhinji čaka kup nepomite posode, v kopalnici ležijo umazane brisače, soba je polna razmetanih oblačil in vzglavnikov, knjige in revije pa že dolgo časa niso na svojem mestu. Če imaš čas in če zares nisi do konca izčrpana, žrtvuj kratkih 15 minut pred spanjem in pripravi svoje ”gnezdo”, da te bo zjutraj pričakalo v najlepšem stanju, sama pa ne boš imela opravka s starimi obveznostmi in včerajšnjo lenobo.

6. Načrtuj svoj jutri
V beležko, tisto iz ”starih časov” ali svojo potujočo in pametno na telefonu, zapiši vse aktivnosti in obveznosti, ki jih moraš ali imaš namen postoriti naslednji dan. Ugotovila boš, da lažje slediš svojim zadolžitvam, občutek dobro organiziranega dneva pa je preprosto neprecenljiv.

7. V posteljo se odpravi prej
Da boš lahko upoštevala moder nasvet ”rana ura, zlata ura”, se odpravi v posteljo pol ure ali uro prej in poskrbi, da boš spala priporočljivih 6 do 8 ur. Na začetku se boš morala privaditi na nov urnik odhoda v posteljo, kar bo pomenilo, da ti prav na začetku morda ne bo uspelo takoj zaspati. A raje, kot da se zamotiš z brskanjem po telefonu, si privošči nekaj strani tvoje najljubše knjige.