7 pomembnih navad vsake produktivne ženske

Si med produktivnimi ženskami ali si to želiš postati?

Si med produktivnimi ali si želiš biti? To je 7 ključnih in najpomembnejših navad produktivnih žensk, ki jih odlikuje visoka mera samodiscipliniranosti.

Se je tudi med tvojimi novoletnimi zaobljubami znašla večja produktivnost, boljša motiviranost in dobra osebna organiziranost? Potem je skrajni čas, da zavihaš rokave in pričneš slediti ključnim sedmim navadam, ki odlikujejo samodisciplinirane ljudi, ki nizajo uspeh za uspehom tako na osebnem kot na poslovnem področju. Ko se boš tudi dokončno odločila in začela živeti ter delovati po naslednjih smernicah, bodo odhodi v službo ali telovadnico toliko lažji, službeni sestanki bodo potekali po načrtih, obveznosti bodo opravljene ob času in kar je najlepše, vsak dan boš našla čas tudi zase.

1. Naredijo si seznam pomembnih in manj pomembnih opravil. Produktivne žesnke se delu nikdar ne izmikajo, a hkrati vedno pogledajo, katerim opravilom morajo dati prednost in katera lahko počakajo. Prioritete so pri njih jasno postavljene.

2. Ne zadajo si le ciljev, temveč tudi roke. Produktivne ženske vedno vedo, do kdaj morajo dokončati zadane obveznosti, zato se rokov strogo držijo, delo pa planirajo vnaprej.

3. Postavljajo si meje. Produktivne ženske vedo, da se stvari ne bodo vedno razpletle tako, kot so si prvotno zamislile. In s tem ni nič narobe. Postavljajo si časovne in objektivne meje, v katerih delajo ter se jih držijo. Če jih karkoli preseneti na poti do cilja, jih to nikakor ne zaustavi ali vrže iz tira.

4. One so tiste, ki nadzorujejo tehnologijo, in ne tehnologija njih. Produktivne ženske vedo, da so družabna omrežja kradljivci energije in časa, zato se z vso močjo upirajo vsemu, kar jih ovira pri izpolnjevanju vsakdanjih opravil.

5. Strateško načrtujejo svoje odmore. Produktivne žesnke načrtujejo svoje 3-5 minutne odmore na vsako uro in pol. Tako ohranjajo svojo osredotočenost na delo in točno vedo, kdaj možgani potrebujejo čas za počitek.

6. Večopravilnost za njih ni možna. Produktivne ženske nikoli ne delajo večih reči hkrati, pač pa se vedno osredotočajo le na eno opravilo in stremijo k temu, da ga odlično opravijo. To jim daje zadovoljstvo in močno motivacijo za delo.

7. Spanje se nahaja na vrhu prioritet. Produktivne ženske se zavedajo moči spanja, zato natanko vedo, kdaj je čas za spanje in kdaj čas za prebujanje. Telo in um ne moreta normalno delovati, če oseba spi manj kot 7 ur.