7 lepotnih aplikacij, na katere prisegajo tudi zvezdnice

Pomagale vam bodo pri izbiri popolnega makeupa, frizure, obrvi in še česa.

Mobilne aplikacije so postale neizogiben del vsakdana tudi na področju lepote. Naslednjih sedem izvrstnih aplikacij za pametne telefone, vam bo pomagalo pri izbiri popolnega makeupa, frizure, obrvi in še česa, zraven pa ponujajo še vrsto uporabnih lepotnih nasvetov.

YouCam

YouCam je aplikacija ustvarjena za moderne ženske, saj s pomočjo pametnega detektorja obraza omogoča eksperimentiranje z neštetimi stili ličenja. Poleg tega lahko z aplikacijo preverite tudi, kako bi vam pristajala nova frizura ali barva las in se šele nato odpravite k frizerju. YouCam ponuja tudi modni priročnik in nasvete za ličenje.

L’Oreal Makeup Genius

L’Orealova aplikacija Makeup Genius preko kamere, ki deluje kot ogledalo, sledi obrazu in s pomočjo posebne tehnologije izjemno natančno in v realnem času prepozna obraz, saj ujame 64 obraznih točk in do 100 izrazov. Na ta način zelo realno poustvari barve, sijaj in teksturo kože na obrazu. S preprostim dotikom zaslona lahko tako preizkusite kateri koli L’Orealov izdelek in ga nato po želji tudi kupite.

Visada

Visada vam v pravi poplavi lepotnih izdelkov pomaga izbrati pravega, saj vam na podlagi selfija, izdela obširen lepotni profil. Aplikacija oceni kožo obraza in vam nato ponudi predloge za njeno izboljšanje.  Ko gre za ličila in nego las, vam Visada svetuje barve in senčila, ki so najbolj primerna za vas.

Sephora To Go

Sephora To Go je vsebinsko zelo bogata aplikacija, ki ponuja tako navdih kot tudi navodila za friziranje, ličenje in nakupovanje. Deluje po principu Instagrama, kjer lahko uporabniki dobijo različne lepotne nasvete, recenzije izdelkov in ostale vsebine s področja lepote.

MatchCo

MatcCo je izvrstna rešitev za vse ženske, ki imajo težave pri izbiri pravega odtenka pudra za svojo kožo. Aplikacija s pomočjo kamere vašega pametnega telefona, ki jo približate obrazu, zgolj v dveh minutah določi puder, ki se bo najbolje skladal z barvo vaše kože.

Plum Perfect

Še ena aplikacija, ki vam pomaga pri izbiri pravega odtenka šminke ali senčila. Plum Perfect s pomočjo selfija analizira barvo vaše kože, oči ter las na fotografiji. Aplikacija nato na podlagi pridobljenih informacij naredi seznam make-up izdelkov, ki vam najbolj ustrezajo.

Eyebrows

Trend urejanja obrvi se je preselil tudi v virtualni svet. Aplikacija Eyebrows vam omogoča, da izberete obliko, gostoto in barvo vaših obrvi. Fotografijo popolnih obrvi, ki ste jo ustvarili v programu, lahko potem odnesete k svoji kozmetičarki, ki bo lahko na ta način po meri oblikovala vaše obrvi.

Foto: ShopStyle