7 lastnosti žensk, ki se jim moški ne morejo upreti

Kaj moški v resnici iščejo pri ženskah, ko gre za dolgotrajne zveze.

Tista znana ugotovitev, da so moški z Marsa, ženske pa z Venere, morda le ne drži povsem. Če gre verjeti raziskavi, ki jo je opravila priljubljena ameriška zmenkarska spletna stran, oba spola iščeta precej podobne lastnosti pri svojih partnerjih. Moški so tako izpostavili naslednjih 7 najbolj zaželenih lastnosti, ki jih iščejo pri ženskah.

1. Samozavest

Moški izpostavljajo, da je samozavest pri ženski ključna, ko iščejo partnerko za dolgotrajno zvezo. Moški želijo žensko, ki ve kaj hoče in je ponosna nase.

2. Komunikativnost

Mar ne bi bilo življenje veliko bolj preprosto, če bi imeli vsi približno enako stopnjo čustvene inteligence? Tudi večina sodobnih moških meni podobno, zato je odprtost v komunikaciji zaželena lastnost pri njihovih boljših polovicah. Zaupanje in dobra komunikacija sta ključ do uspešnega odnosa, zato veliko moških išče partnerko, ki je odprta in zna izražati svoja čustva. Po drugi strani pa ne marajo žensk, ki se znajo spretno pretvarjati.

3. Strast

Moški iščejo strastne ženske, od katerih se lahko naučijo nekaj novega. Ženska, ki jasno pokaže svojo strast, bodisi do dela, ki ga opravlja, kuhanja, hobija ali pa denimo potovanj, je za večino moških neustavljivo privlačna.

4. Radovednost   

Živeti življenje s polnimi pljuči je izjemno privlačno, pravijo strokovnjaki za odnose. Moški zato obožujejo odprte ženske z izrazito željo po odkrivanju vedno novih stvari. Večina moških si želi ob sebi nekoga, ki bo pripravljen z njimi raziskovati življenje, zato so pustolovke po duši za njih izjemno privlačne.

5. Pozitivna energija

Nihče ne mara pesimistov in ko gre za romantična razmerja, je nenehen negativizem še bolj škodljiv kot pri prijateljskih odnosih. Moški imajo radi ženske, ki ne komplicirajo zaradi vsake malenkosti. Nenehno obsojanje in negativna nastrojenost do drugih ljudi zagotovo niso porok za srečno zvezo.

6. Prilagodljivost

Sposobnost prilagajanja v vsaki situaciji je še ena lastnost, ki jo moški išče pri ženski s katero se želi ustaliti. Moškim se prižge rdeči alarm vsakič, ko vidijo žensko, ki jo vsaka malenkost vrže s tira. Sposobnost prilagajanja, tudi takrat, ko stvari ne gredo po načrtih, je lastnost, ki jo izjemno cenijo pri nasprotnem spolu.

7. Privlačen videz

Brez skrbi. V nasprotju z razširjenim prepričanjem, večina moških v resnici ne hrepeni po »popolnih« ženskah, ki se smejijo z naslovnic znanih revij. Prav tako večinoma ne opazijo, če si oblečena po zadnji modi. Kljub temu pa je urejen zunanji videz pomemben zlasti pri ustvarjanju dobrega prvega vtisa (podobno kot pri razgovoru za delo).

Foto: ShopStyle