6 filmskih poslastic v decembru

Filmi, ki jih morate videti do konca leta.

Veseli december prinaša v naše kinematografe nekaj izvrstnih filmov za vsak okus. Da bo izbira lažja, smo izbrali sedem filmov, ki si jih velja ogledati, še preden bomo letu 2016 dokončno pomahali v slovo.

1. Ljubezen in prijateljstvo (Love & Friendship) – od 1. decembra

Da bi razpihala opravljive govorice, ki se o njej širijo v visokih krogih, lepa vdova in prefrigana spogledljivka lady Susan (Kate Beckinsale) obišče družino svojega pokojnega moža. Bivanje na njihovem posestvu mimogrede izkoristi še za lov na snubce zase in za svojo sramežljivo hčer. Nabrito zgodovinsko komedijo, posneto po romanu Jane Austen, kritiki označujejo za eno najbolj spretnih adaptacij vseh časov.

2. Božična žurka v pisarni (Office Christmas Party) – od 8. decembra

Božič zabavljaškemu Clayju (T.J. Miller) prinese slabe novice, saj namerava njegova neomajna sestra in šefica Carol (Jennifer Aniston) zaradi izgub ukiniti njegov del podjetja. Da bi rešil svojo službo, se Clay s pomočnikoma odloči prirediti najbolj noro božično zabavo v mestu. Toda usodne noči jim vajeti uidejo iz rok… Po komični uspešnici Kako se znebiti šefa sledi še eno noro zabavno filmsko sodelovanje Jennifer Aniston in Jasona Batemana!

3. Planetarium (Planetarium) – od 22. decembra

Sestri Laura (Natalie Portman) in Kate (Lily Rose Depp) se preživljata z nastopi, v katerih domnevno komunicirata z duhovi. Nad njuno predstavo je navdušen tudi vplivni producent André, ki se odloči sestri spremeniti v filmski zvezdi. Laura izkoristi imenitno priložnost in brez pomisleka sprejema darila, s katerimi ju André obsipava, Kate pa želi z njunim mecenom vzpostavi globljo duhovno vez. Ljubosumje in tekmovalnost skrha sestrske vezi, pojavljajo pa se tudi dvomi o resničnem ozadju njunih izjemnih sposobnosti.

4. Za vsako ceno (Hell or High Water) – od 22. decembra

Ko banka zagrozi, da bo zasegla družinsko posestvo, se brata Toby in Tanner Howard odpravita na maščevalni pohod, na katerem ropata podružnice banke, ki je njuni družini ukradla prihodnost. Njuni podvigi potekajo po načrtu, vse dokler ne pritegneta pozornosti teksaškega rangerja Marcusa, ki išče še zadnji izziv pred svojo upokojitvijo.

5. Potniki (Passengers) – od 29. decembra

Aurora (Jennifer Lawrence) in Jim (Chris Pratt) sta potnika na vesoljski ladji, ki ju pelje na nov planet, novemu življenju naproti. Toda komore za spanje ju prebudijo iz hibernacije 90 let pred prihodom na cilj. Medtem ko skušata Jim in Aurora odkriti, zakaj sta se predčasno prebudila, se med njima počasi razvija privlačnost – do trenutka, ko se plovilo pokvari in odkrijeta srhljivo resnico.

6. Skrita lepota (Collateral Beauty) – od 29. decembra

Uspešni newyorški vodja oglaševanja (Will Smith) utrpi silno družinsko tragedijo in se povsem umakne iz javnega življenja. Njegovi zaskrbljeni prijatelji skušajo brez uspeha znova vzpostaviti stik z njim, on pa išče odgovore in pisari pisma Ljubezni, Času in Smrti. A šele ko njegova pisma dobijo nepričakovane osebne odgovore, začne dojemati, kako te tri nespremenljivke prepletajo docela živeto življenje in kako lahko tudi najhujša izguba razkrije trenutke popolnega smisla in lepote.