7 filmov, ki jih morate videti v novembru

November prinaša v naše kinematografe same filmske poslastice.

Od vrhunskega trilerja modnega oblikovalca Toma Forda, do nove čarovniške pustolovščine J.K. Rowling in najnovejšega filma z Bradom Pittom v glavni vlogi – to so samo nekateri izmed filmov, ki jih v naših kinematografih ne smete zamuditi v novembru.

1. Doktor Strange (Doctor Strange) – od 3. novembra

Studio Marvel predstavlja zgodbo o svetovno znanem nevrokirurgu dr. Stephenu Strangeu (Benedict Cumberbatch), katerega življenje se postavi na glavo po grozljivi prometni nesreči, po kateri ne more več uporabljati rok. Ker mu zahodna medicina ne more pomagati, se zateče k zdravilcem v skrivnostni enklavi Kamar-Taj. Tam že kmalu spozna, da ne gre le za zdravilsko središče, temveč tudi za prvo bojno črto v boju proti nevidnim mračnim silam, ki skušajo uničiti stvarnost.

2. Greben rešenih (Hacksaw Ridge) – od 10. novembra

Film Mela Gibsona prinaša navdihujočo resnično zgodbo o bolničarju Desmondu, ki želi v času druge svetovne vojne pomagati tovarišem v boju. Pridruži se vojski, vendar zavrača nošenje in uporabo orožja, kar povzroči neodobravanje nadrejenih in jezo tovarišev. Desmond kljub vsem preprekam vztraja pri svojih idealih in na bojišču dokaže pravi pomen predanosti in resničnega poguma.

3. Magične živali (Fantastic Beasts and Where to Find Them) – od 17. novembra

V zgodbi, ustvarjeni po skrivnostnem svetu pisateljice J.K.Rowling, ki nas je začarala s prigodami Harryja Potterja, se odpravimo v New York na začetku 20. stoletja. Mladi čarovnik Newt (Eddie Redmayne) se želi udeležiti čarovniškega kongresa, toda skrivnostni kovček, poln magičnih živali, mu življenje obrne na glavo. S pomočjo nadarjene čarovnice Katherine se odpravi na nepozaben lov, poln magičnih avantur in nevarnih prigod.

4. Nočne ptice (Noctural Animals) – od 17. novembra

Tesnoben romantični triler slovitega modnega oblikovalca Toma Forda prinaša zgodbo o uspešni lastnici galerije Susan (Amy Adams), ki živi na prvi pogled idealno življenje. Toda v njeni preteklosti se skrivajo temačne sence, ki jih na površje privabi roman njenega bivšega moža Edwarda (Jake Gyllenhaal). Film, ki s šokantno intimnostjo in napetostjo raziskuje tanko linijo med ljubeznijo in krutostjo, med maščevanjem in odrešitvijo.

5. Nočno življenje – od 24. novembra

Sredi noči na pločniku ob ljubljanski obvoznici najdejo napol zavestnega moškega, ki ima po telesu številne pasje ugrize. Medtem ko se zdravniki borijo za njegovo življenje, njegova žena Lea, soočena s svojimi najglobljimi strahovi, v eni sami noči prekrši vse moralne vrednote, ki ji zagovarja v življenju. Režiser Damjan Kozole (Stereotip, Porno film, Rezervni deli) je za film o družbi, ki jo poganja strah, na prestižnem filmskem festivalu v Karlovih Varih prejel nagrado kristalni globus.

6. Prihod (Arrival) – od 24. novembra

Zgodba tega inteligentnega znanstveno-fantastičnega trilerja se vrti okoli prihoda Nezemljanov in našega prva stika z njimi. Dvanajst vesoljskih ladij je pristalo na različnih koncih sveta. Ameriška vojska se kmalu obrne na strokovnjakinjo Louise Banks (Amy Adams), najboljšo prevajalko na svetu, ki bo morala s fizikom Ianom Donnellyjem (Jeremy Renner) odkriti, ali so naši obiskovalci prišli v miru ali predstavljajo nevarnost za človeštvo.

7. Zaveznika (Allied) – od 24. novembra

Vohun Max (Brad Pitt) v severni Afriki spozna privlačno francosko upornico Marianne (Marion Cotillard). Njuni skrivni nalogi se prepleteta v nevarni pajčevini spletk, kjer ni več jasnih meja med resničnim življenjem in krinko. Njuna skrivnostna in pogubna igra se pozneje nadaljuje v Londonu, kjer se njuni poti znova prekrižata.