7 filmov, ki jih morate videti v juniju

Romantika, akcija, grozljivka, fantazijska drama in za konec še ščepec erotike.

Za uvod v vroče poletje prihaja v naše kinematografe mešanica romantike, akcije, grozljivke, fantazijske drame in erotike. Tukaj je Etiketin izbor sedmih filmov, ki jih ne smete spregledati v juniju:

1. Denarne igre (Money Monster) – 2. junij

Samozavestni Lee (George Clooney) vodi priljubljeno televizijsko oddajo, v kateri deli finančne nasvete. Nekega dne ga pred kamerami ugrabi opeharjeni vlagatelj, ki je sledil njegovim nasvetom, toda ostal brez vsega. Ker želi javno zadoščenje, od producentke Patty (Julia Roberts) zahteva, da nadaljuje s snemanjem. Napet akcijski triler z zvezdniško igralsko zasedo je režirala Jodie Foster.

2. Moj kralj (Mon roi) – 9. junij

Mlada odvetnica Tony (Emmanuelle Bercot) po nesreči na smučanju okreva v rehabilitacijskem centru, povsem odvisna od zdravstvenega osebja. Pod vplivom sredstev proti bolečinam začne premišljevati o svojem uničujočem razmerju z zapeljivim Georgom (Vincent Cassel). Misli ji odtavajo v različna časovna obdobja njune ljubezni, od strastnih začetkov, glamurozne poroke in prve nosečnosti, do težav z drogami, pomanjkanjem denarja in dvomov o resnični Georgovi predanosti njuni romanci.

3. Priklicano zlo 2 (The Conjuring 2) – 9. junij

Nadaljevanje odlične grozljivke, posnete po originalnih zapisih najslavnejših demonologov, zakonskega para Eda (Patrick Wilson) in Lorraine Warren (Vera Farmiga), ki se tokrat odpravita v Anglijo. Zgodba temelji na resničnih dogodkih, ki so se med leti 1977 in 1979 dogajali v neki hiši v angleškem mestu Brimsdown. Ed Warren je ta primer označil kot eno najgrozovitejših izkušenj v svoji karieri.

4. Dan neodvisnosti: Nova grožnja (Independence Day: Resurgence) – 23. junij

20 let po Dnevu neodvisnosti, ko se je človeštvo komaj ubranilo pred Nezemljani, se Zemlji približuje nova nevarnost. V nadaljevanju filmskega hita iz leta 1996 bomo namesto Willa Smitha, tokrat videli Liama Hemswortha, preostanek igralske zasedbe (Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox) pa se vrača v prvotni postavi.

5. Ob tebi (Me Before You) – 23. junij

Čustvena zgodba, posneta po knjižni uspešnici Jojo Moyes. Ko prikupna, a raztresena in naivna Lou (Emilia Clarke) izgubi fanta in službo, se zaposli na dvorcu mladega premožnega bankirja Willa (Sam Claflin), ki je v prometni nesreči povsem ohromel in se znašel v duševni stiski. Lou s svojimi prismojenimi dogodivščinami omehča Willovo srce in med njima se spletejo nepričakovana romantična čustva.

6. VDV Veliki dobrodušni velikan (The BFG) – 30. junij

Čudovita zgodba o desetletni deklici Sophie iz Londona in o skrivnostnem velikanu, ki ji predstavi čudežni in nevarni svet velikanov. Film režiserja Stevena Spielberga je posnet po knjigi VDV, mojstra fantazijskih svetov Roalda Dahla, ki je izšla leta 1982 ter od tedaj navdušuje bralce vseh starosti.

7. Panama (Panama) – 30. junij

Jovan se dobiva z veliko dekleti, ena od njih je Maja, ki je videti povsem običajno in skromno dekle. Toda ko odkrije videoposnetke na njeni Facebook strani, začne na njo gledati z drugimi očmi, saj opazi sledi, ki namigujejo, da je Maja nezvesta. Jovan postaja vse bolj izgubljen in se obupano trudi razumeti, kdo v resnici je Maja. Njuna strast raste, njegovo ljubosumje in posesivnost pa izgineta le, ko sta združena v strastnem seksu. Srbski film z nazornimi seksualnimi prizori prikaže vizijo ljubezni, okuženo s pornografijo in družbenimi omrežji.