7 filmov, ki jih morate videti v aprilu

V slovenske kinematografe prihaja tudi najnovejši film s Katarino Čas.

Tudi v slovenske kinodvorane se je dokončno prikradla pomlad. Mesec april na velika platna prinaša pestro mešanico skrivnostnosti, napetosti, smeha, fantazije in spektakla. Med drugim si bomo lahko ogledatli tudi najnovejši film s Katarino Čas in novo poljsko uspešnico slovenskega režiserja Mitje Okorna. Tukaj je Etiketinih sedem filmskih favoritov za najbolj muhasti mesec v letu:

1. Šefica (The Boss) – na sporedu od 7. aprila

V komediji Šefica se odlična humoristka Melissa McCarthy prelevi v ultra uspešno podjetnico. No, vsaj za kratek čas, saj jo prepovedano trgovanje z notranjimi informacijami pahne v bankrot in spravi za rešetke. Ko pride iz zapora jo za nameček čaka še trpko spoznanje, da odpuščanje nikakor ne pride zlahka. Se bo ob pomoči bivše asistentke (Kristen Bell) znova povzpela na vrh?

2. Knjiga o džungli (The Jungle Book) – na sporedu od 14. aprila

Disney je znova obudil brezčasno zgodbo Rudyarda Kiplinga o Mavgliju, otroku, ki ga je vzgajalo krdelo volkov. V najnovejši akcijski epski pustolovščini Mavgli ugotovi, da ni več dobrodošel v džungli, saj strašni tiger Šir Kan, ki ima zaradi ljudi strašne brazgotine, priseže, da bo pokončal vse, kar vidi kot grožnjo. Mavgli je prisiljen zapustiti edini dom, ki ga je kdaj poznal.

3. Planet samskih (Planeta Singli) – na sporedu od 21. aprila

Mitja Okorn, režiser nepozabne božične romantične komedije Pisma Sv. Nikolaju predstavlja novo zabavno ljubezensko uspešnico, v kateri spremljamo čustveni vrtinec med učiteljico glasbe Anio in zabavljaškim televizijskim voditeljem Tomekom. Očarljiva Ania skuša preko spleta najti sorodno dušo in ko po naključju spozna priljubljenega Tomeka, ji ta predlaga, da bi njene zabavne ljubezenske peripetije upodobila v njegovi satirični lutkarski oddaji. Serija postane velika uspešnica, toda ko Ania nepričakovano spozna na videz popolnega moškega Antonija, se Tomek znajde pred težko izbiro.

4. Lovec: Zimska vojna (The Huntsman Winter’s War) – na sporedu od 21. aprila

Novo osupljivo poglavje fantazijske sage o Sneguljčici in lovcu razkriva, kako globoko in nevarno sta prepleteni usodi lovca Erica in zlobne kraljice Ravenne. Gre za predzgodbo spektakla, ki je leta 2012 navduševal s precej bolj temačno in na trenutke zloveščo preobleko. Zvezdniško igralsko zasedbo filma sestavljajo Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt in Jessica Chastain.

5. Ta nora 80a (Everybody Wants Some) – na sporedu od 21. aprila

Kultna komedija o odraščanju najstnikov Zadeti in zmedeni, režiserja Richarda Linklaterja je 22 let pozneje dobila svojevrstno nadaljevanje. Film Ta nora 80a spremlja univerzitetne izkušnje likov, ki v marsičem spominjajo na popubertetniške različice tistih iz Zadetih in zmedenih. Zgodba se dogaja v 80-ih, spremlja pa življenje bruca, ki skuša najti svobodo in se, zdaj ko ni več nadzora odraslih, vesti odgovorno.

6. Nadzor z neba (Eye in the Sky) – na sporedu od 28. aprila

Polkovnica Katherine Powell (Helen Mirren) vodi tajno nalogo prijetja teroristične skupine, ki živi v varni hiši v Keniji. Toda ko pilot drona Steve opazi, da bi z napadom na hišo ogrozili življenje nedolžne deklice, se v poveljstvu razvname debata med generali in politiki, kdo bo prevzel odgovornost in izdal usodno povelje. V odlični in napeti vojni kriminalni drami je svojo zadnjo filmsko vlogo odigral nedavno preminuli Alan Rickman.

7. Prehod (The Rift) – na sporedu od 28. aprila

Liz Waid (Katarina Čas) je speča agentka CIA, ki se le stežka sooča s smrtjo svojega sina. Njeno žalovanje prekine nujna operacija, saj jo nadrejeni vpokličejo, da skupaj z ameriškimi in srbskimi agenti zavaruje podatke ameriškega vojnega satelita, ki je strmoglavil v Srbiji. Več o težko pričakovanem novem filmu slovenske igralke najdete tukaj.