7 feng shui načel za pozitivno energijo vašega doma

Na kaj morate biti pozorni, da bo vaše domovanje venomer privlačilo le pozitivno energijo.

Feng shui ne dela nemogočih čudežev, a vendar lahko z njegovo pomočjo pripeljemo v naš dom valove pozitivne energije.

Tudi februar je idealen mesec, da za seboj pustimo stare zamere in razvade ter se posvetimo privajanju novim in boljšim. Zakaj ne bi začeli kar pri domu, prav tam, kjer se počutite najbolj varno in uživate v občutku udobja in tople domačnosti? Da bi svoj dom spremenili v resnično sproščujočo oazo, ki bo prepojena s pozitvno energijo in dobrimi vibracijami, kar bodo začutili tudi vsi obiskovalci, se je smiselno držati nekaterih osnovnih feng shui načinov za prijetnejše bivanje.

Ko prepoznate povezavo energij vašega doma s področji življenja, začnete gledati dom iz druge perspektive.

1. Vhodna vrata v brezhibnem stanju
Vaša vhodna vrata predstavljajo bogastvo, zato je po feng shuiju nujno, da so v popolnoma brezhibnem stanju. Da bi pritegnili pozitivno energijo, si omislite rastlino in svetilo na vsaki strani vrat.

2. Vedno pospravljen hodnik
Hodnik predstavlja karierne in splošne življenjske priložnosti, ki se jim v življenju nihče ne želi izogibati. Poskrbite, da bo hodnik čist in pospravljen, prostora pa naj ne odvzemajo razmetane jakne in zmešnjava čevljev ter preostalih nepotrebnih predmetov. Omislite si sveže cvetje ali visoko sobno rastlino.

3. Premišljena razporeditev kuhinjskih elementov
Pazite, da hladilnik ni postavljen poleg kuhalne plošče oziroma štedilnika, saj se na tak način po starodavnih načelih bivanja, uničita element vode in ognja. Prav tako bodite pozorni, kam vgradite pomivalno korito, ki pravtako predstavlja vodni element.

4. Dnevna soba naj ne bo odlagališče niti skladišče
Da bi kar najbolje ohranjali harmonijo vašega doma, je potrebno iz dnevne sobe odstraniti vso nepotrebno okrasno navlako, ki se nenadzorovano kopiči iz leta v leto. Poskrbite, da je dnevni prostor zračen in prostoren, saj bo v tem primeru ambient popoln za sproščanje in nabiranje pozitivne energije. Prav tako izberite nežne in svetle barvne tone sten.

5. Okrogla ali ovalna jedilna miza
”Najstrožja” pravila po feng shuiju veljajo v jedilnici, kjer je glavni namen, da v hrani uživamo in pozorno okušamo vsak grižljaj. Najboljši položaj za jedilnico se nahaja vzhodno ali južno od kuhinje, najbolj idealno pa je, da se takrat nahaja med dnevno sobo in kuhinjo. Priporočljiva okrogla oblika mize predstavlja nebo in je primerna za vsak slog kuhinje, še več pozitivne enrgije pa boste pritegnili tudi s stenskimi ogledali in vedno svežim šopkom sredi mize.

6. V spalnici naj bodo uporabljene nevtralne barvne palete
Svetle barvne nianse, ki segajo od sivih do belih, zagotovijo čistost in nežno udobje vsake splanice, kjer boste lahko umirili svoj um in dosegli notranje ravnovesje. Svetle barve izjemno dobro vplivajo na posameznikovo učinkovitost in boljšo produktivnost skozi ves dan. Tudi tukaj so zaželene sobne rastline.

7. Urejen vrt
Urejenost vrta po načelih feng shuija je že tisočletna tradicija, ki ji nezavedno sledi večina ljudi. Največja skrivnost je v ustvarjanju prostora, ki pritegne pozornost s svojo preprosto, a urejeno estetiko, ki je podvržena vsestranskemu ravnovesju. Iz tega razloga morajo biti vrtni elementi čimbolj enostavni, saj bo pozitivna energija tako lažje prehajala v naš dom.

Vir: Ambient