7 enostavnih trikov, s katerimi lahko veliko prihranite

Enostavni nasveti s katerimi boste takoj prihranili precej denarja...

Imaš tudi ti ves čas občutek, da ne moreš prihraniti nič denarja in živiš “iz meseca v mesec”? Gre za težavo sodobnega sveta, kjer smo obkroženi z informacijami o tem, kaj vse bi morali imeti, da bomo v življenju srečni. A lahko vam zagotovimo, da vam bodo srečo prinesle majhne stvari, nikakor pa ne kopičenje materialnega. Zato je čas, da preverite, kako lahko prihranite. Veliko lahko naredite vsak dan, pri majhnih stvareh, kjer privarčujete mogoče evro ali dva. Veliko pa lahko naredimo tudi pri večjih izdatkih na letni ravni, kot so stroški stanovanja, avta in počitnic. Pripravili smo 7 enostavnih nasvetov, kako si bo vaš račun opomogel in boste uspeli prihaniti kakšen evro.

1.KUPONI S POPUSTI

Vsekakor se jih poslužujte in poskusite poiskati najcenejše izdelke, ki se vam na trgu ponujajo, a naj vas ne zavedejo. Pogosto ravno zaradi kuponov zapravimo več in kupujemo stvari, ki jih sicer ne bi. Torej, kupone s popusti koristite za stvari, ki jih potrebujete v gospodinjstvu in nakup hrane, pri ostalih izdelkih pa tehtno premislite, če jih resnično potrebujete.

2.ZAVAROVANJE AVTOMOBILA

Dejstvo, da Slovenci velik del svojih dohodkov porabimo za avtomobile in njihovo vzdrževanje, je že dolgo znano. Večina gospodinjstev ima dva avtomobila in s tem dvojne stroške, ki niso zanemarljivi. Ste kdaj pomislili, koliko kilometrov dejansko naredite z avtom in kolikšen je vaš letni strošek za njegovo vzdrževanje? WIZ Perla je pomislila na vse, ki avto uporabljate le za vožnjo otrok, krajše izlete, za vožnjo v službo in nakupe v trgovine. Obišči WIZovo spletno stran in naredi informativni izračun svoje cene v minuti. Čaka te kar 50 % popust in enostavna, hitra online sklenitev zavarovanj. Vse lahko urediš sama! Storitev, ki je prepričala številne ženske po vsej Sloveniji, je navdušila tudi Nino Pušlar, ki prav v teh dneh podarja najbolj trendi majčke ta hip. Sodeluješ lahko v nagradni igri TUKAJ. Poleg najbolj ugodnega zavarovanja avtomobila, pa je WIZ poskrbela tudi za to, da boš na tekočem z zadnjimi trendi in pripravila posebno e-revijo #ZateinZame, ki jo najdeš TUKAJ.

3.POSTANITE POZORNI NA MAJHNE IZDATKE

Se vam zdi, da denar kar izginja iz vaše denarnice? Potem imate težavo s katero se vsi srečujemo. Pomislite, koliko kavic ste si danes privoščili, ste skočili v trgovino po prigrizek ali na avtomatu vzeli čokoladico? Slednje ni dobro tako za tvoj žep kot tudi ne za zdravje.

4.PREHRANJUJTE SE DOMA

Tudi s tem pravilom boste prihranili in hkrati poskrbeli za svoje zdravje, saj je doma pripravljena hrana zagotovo bolj zdrava kot hrana, ki jo jemo v restavracijah. Hrana, ki jo kupite v trgovini in pripravite sami doma bo tudi cenejša, predvsem pa bolj zdrava, saj točno veste kaj ste skuhali in kakšne sestavine ste izbrali.

5. PO NAKUPIH BREZ PLAČILNIH KARTIC

Dober način, kako se izogniti nakupu nečesa, kar boste pozneje obžalovali je, da pustite vaše plačilne kartice doma. Sliši se sicer nekoliko ekstremno, vendar pa je to dober način, s katerim se boste izognili impulzivnemu nakupovanju. Ko vam bo po vrnitvi domov, od vseh videnih izdelkov, eden ves čas rojil po glavi, je to tisti, ki je dejansko vreden vašega denarja. Vzamete gotovino in ga greste kupiti.

6. V TRGOVINO SE ODPRAVITE, KO STE V STRESU

Ja, prav ste prebrali. Neka ameriška študija je namreč pokazala, da ljudje v sproščenem stanju med trgovinskimi policami dajemo večjo vrednost izdelkom, kot v stresni situaciji. Povedano drugače: če se boste po nakupih odpravili na dober dan, obstaja večja verjetnost, da boste porabili denar za nekaj, kar v resnici sploh ne potrebujete oziroma boste vrednost izdelka precenili. Po nakupih se je tako najbolje odpraviti takoj po službi, v času malice ali med kopico drugih opravkov, ko smo psihično bolj izžeti kot sicer.

7. VIZUALNI OPOMNIK

V današnjem času smo na vsakem koraku bombardirani z zapeljivimi podobami vseh možnih izdelkov za katere bi lahko zapravili denar. Kaj pa če bi podobno strategijo ubrali tudi za varčevanje? Če bi denimo radi prihranili za poletni dopust, si shranite fotografijo vaše sanjske destinacije zraven plačilnih kartic v denarnici. Tako boste vsakič, ko vas bodo prsti zasrbeli po plastiki, dvakrat premislili, ali je nakup res vreden denarja. Če nakupujete prek spleta, si podobno fotografijo shranite na namizju vašega računalnika.

PR sporočilo