7 detajlov, ki moške privlačijo na ženski

Znanstveno dokazano!

Ženske znajo pogosto zapraviti celo večnost za urejanje frizure, makeupa, depilacijo, manikuro, da bi se pred moškimi prikazale v kar najbolj privlačni podobi. Toda ko gre za žensko lepoto, so moški standardi prava uganka za nežnejši spol. V poplavi takšnih in drugačnih ugotovitev o tem, kaj moške na ženski najbolj privlači, se je zato po odgovor najbolje zateči k dobri stari znanosti. Če vprašate znanstvenike, se moški naslednjim sedmim stvarem pri ženski zagotovo ne bodo mogli upreti.

1. Manj ličil

Ženske uporabljajo ličila, da bi povečale svojo privlačnost, a če vprašate moške, je njihov odgovor jasen: manj je več. V okviru neke raziskave so moškim prikazovali fotografije ženskih obrazov z različno močnim makeupom in jih spraševali, kateri videz jim je najbolj všeč. Veliko večino moških so premočna ličila odvrnila, njihov pogled pa se je dlje časa ustavil na modelih z manj ličil na obrazu.

 2. Sijoči beli zobje

Vsi imamo radi srečne in nasmejane ljudi. Raziskava univerze v Avstraliji je pokazala, da se moški le stežka uprejo širokemu ženskemu nasmehu, ki razkrije sijoče bele zobe. Ampak to še ne pomeni, da se morate takoj naročiti pri zobozdravniku, saj je študija še razkrila, da naravno beli zobje niso moškim nič bolj privlačni od umetno pobeljenih zob.

3. Rdeča barva

Stereotip, da moški »padajo« na rdečo barvo pri ženskah, so znanstveno potrdili tudi ameriški psihologi. Najboljše pri tem pa je, da se moški tega »rdečega efekta« sploh ne zavedajo, zato si naslednjič nadenite rdečo šminko in prav takšno obleko brez skrbi, da bodo vaši resnični nameni razkrinkani.

4. Postava peščene ure

Novozelandski antropolog je razkril, da je za moške oči pri ženski najpomembnejše razmerje med  obsegom bokov in pasu. Moškim je najbolj všeč razmerje 7:10, kar pomeni, da obseg pasu pri ženski meri natanko 70 odstotkov obsega bokov. Takšno razmerje pošilja moškim signal, da je ženska plodna in da jim bo verjetno rodila zdrave potomce, ne glede na višino in težo.

5. Rjavolaske so zakon

Blondinke se morda res najbolje zabavajo, toda neka britanska raziskava je razkrila, da jim moški v resnici ne zaupajo, ko iščejo resno zvezo. Namesto blondink imajo raje rjavolaske, saj jih dojemajo kot bolj zanesljive, zvestejše in bolj seksi. Študija je tudi pokazala, da dolžina las nima posebno velikega vpliva na moško dojemanje ženske privlačnosti.

6. Visok glas

Tudi glas igra pomembno vlogo v igri zapeljevanja, saj tako moški kot ženske povezujejo glas osebe z osebnostjo in privlačnostjo. Neka raziskava je pokazala, da imajo moški radi ženske z visokim (vendar ne piskajočim!), a še vedno nežnim glasom.

7. Dolge roke

Številni glasbeniki v svojih pesmih opevajo dolge ženske noge, toda če gre verjeti avstralskim raziskovalcem, so v resnici dolge ženske roke tiste, ki resnično privlačijo moške. Nič hudega torej, če vas narava ni ravno obdarila z nogami Gisele Bündchen.

Foto: Getty