6 znakov, da je vajina zveza fantastična!

...in bo trajala še dolgo.

Si v zdravem odnosu ali si žrtev ”ljubezenske” zveze?

Ne glede na to, kako dolgo si z nekom, koliko skupnega imata in da uživaš v vsaki prosti minuti, ki jo lahko z njim preživiš, včasih težko trdiš, da si z njim za vedno. Pomembno je, da si v partnerstvu ustvariš svoboden prostor (slednje dopusti tudi svojemu partnerju), ki ne duši razvijanja osebnih potencialov, ambicij in želja, kar seveda ne pomeni, da lahko eden od partnerjev svobodno izbira, drugi pa ne.

6 znakov, ki razkrivajo zdrav partnerski odnos in fantastično zvezo.


1. Iskrenost
Si lahko iskrena in poveš, kar misliš, ne da bi s tem občutno užalila partnerja? Komunikacija je ključna, ampak pomembno je tudi, o čem se pogovarjata. Pogovor o vremenu gotovo ni pravi način, kako reševati težave, in s to zavestjo se zdrav odnos začne. Če bi rada spregovorila o nečem manj prijetnem, boš to tudi morala storiti. Na lep način, a vztrajno, če hočeš, da se odnos nadaljuje.

2. Osebni prostor in prijatelji
Si se po začetku zveze popolnoma ohladila do svojih prijateljic in družbe, s katero ste bili pred tem nerazdružljivi? Napaka! V začetni fazi zaljubljenosti se skoraj vsi odpovemo zunanjemu svetu, ker imamo oči samo za najdražjega/-o in drugače tako ali tako ne moremo živeti. Zoprno postane, ko mine nora faza zaljubljenosti in s tem tudi razmišljanje, da morata biti ves čas skupaj. Veliko zvez se takrat konča, ker ne znajo biti sami in ker se je treba soočiti z dejstvom, da vseh stvari pač nimata skupnih. Da partnerju lahko zaupaš in nisi ljubosumna, ko ga ni zraven tebe, je znak, da se v odnosu počutiš varno in da lahko napreduješ.

3. Popolno sprejemanje
Na začetku zveze se mnogi pari oklepajo najprijetnejših lastnosti in gradijo idealno sliko samih sebe, kar pa ne more trajati v nedogled. Ko sta v odnosu že dalj časa, začneta popuščati pri sestavljanju ”popolnega jaza” in maske padejo. To je trenutek, ko začneš partnerja resnično sprejemati, in on tebe, pa tudi če mu najprej priznaš le to, da te košarka in stari filmi Jamesa Bonda na smrt dolgočasijo. Če te ima rad, bo to poskušal razumeti in te sprejeti takšno, kot si.

4. Smeh je vreden več, kot si misliš
Se z njim nasmejiš večkrat kot z drugimi? Humor oziroma sposobnost, da se skupaj nasmejeta problemom, je za vsakdanji odnos izjemno pomemben, hkrati pa je tudi odločilen dejavnik za trajanje zveze. Humor, smeh in zabava kažejo sproščenost in odprtost v partnerstvu. Povzročajo ugodje in lahkotnost ter povedo, da je partnerstvo prostor, ki razbremenjuje in osrečuje.

5. Prebujanje strasti
Lahko ponovno in večkrat brez problema prebudita medsebojne strasti? Nikakor ne drži, da je s koncem strasti konec tudi zveze, a še kako je res, da se je za ohranitev medsebojne iskrive kemije treba potruditi in spregovoriti o željah. Partnerstvo je odnos, ki ga je treba negovati, tudi seksualno. Če to pomeni več pogovorov in razkrivanja fantazij, želje, da bi zadovoljila partnerja in nenazadnje želje, da bi bila tudi sama zadovoljna, si vzemita čas.

6. Le najboljše drug za drugega
Prebudita drug v drugem le najboljše? Zdravi pari hočejo najboljše drug za drugega in tako tudi delujejo. Morda to ni vedno preprosto in potrebuješ veliko potrpežljivosti in prilagajanja, je pa vsekakor vredno truda, tako zate samo kot za vaju skupaj.