6 vrst potovanj, ki bi jih morala doživeti vsaka ženska

Na teh 6 vrst potovanj morate iti vsaj enkrat v življenju!

Ste vedeli, da ženske večkrat potujejo same kot moški? Razlog za to je, da moški vidijo potovanja kot skupinsko dejavnost ali za pare, ženske pa želijo izkoristiti potovanja za nova doživetja dokler imajo čas in finančna sredstva in ker se kasneje poročijo in imajo otroke, pa je potem manj časa za nove dogodivščine in doživetja. Preberite, na katerih 6 vrst potovanj morate iti vsaj enkrat v življenju!

Potovanje iz strasti

Bi radi kuhali? Pojdite na izlet v Italijo in razveselite svoje brbončice! Imate radi sir in cvetje? Ne zamudite obiska na Nizozemskem. Imate radi umetnost? Privoščite si potovanje v Pariz in izgubite občutek za čas v Louvru. Karkoli vas resnično privlači ali vas veseli, ne odlašajte in ne puščajte za kasneje. Ne bo več to to, če čez deset let odpotujete tja s svojo družino in morate skrbeti za otroke v najbolj obiskanem muzeju na svetu.

Sproščujoča potovanja

Eksotične destinacije so privlačne za medene tedne, vendar predstavljate si, da še preden se poročite, greste sami na Kubo ali na Kanarske otoke in si privoščite vse možne tretmaje in dejavnosti, ki jih nudi hotel? In ljubezen do sebe je lahko zelo kul in romantična!

via GIPHY

Potovanje s prijateljicami

Ste se kdaj na hitro odločile in z najboljšimi prijateljicami odšle z avtom na »road trip«? Ali pa kot punce iz priljubljene serije Seksa v mestu odšle raziskovati turistično destinacijo? Na taka potovanja se je potrebno odpraviti, da se jih bomo lahko spomnile, ko se bomo kot ostarele stare mame dobivale ena pri drugi, da bi gledale tv novele.

via GIPHY

Raziskovalno potovanje

Želite izvedeti več o družinski zgodovini? Obiščite kraj, od koder prihajajo vaši predniki. Raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki posvetijo čas raziskavam družinske zgodovine, večjo stopnjo samozavesti in močnejši občutek identitete kot drugi.

Potovanje z vlakom

Ni se vam treba odpraviti po celotni Transibirski železnici, čeprav to niti ni tako slaba ideja, toda potovanje z vlakom je danes eden izmed najbolj dostopnih oblik potovanja. Na ta način lahko obiščete večje število destinaciji, hkrati pa boste uživali v čudoviti pokrajini in mestih skozi katere vas bo vodila pot.

via GIPHY

Last minute potovanja

Se spomnite tistih trenutkov, ko se vam vse skupaj nabere, ste utrujeni od dela, telo pa vas konstantno spominja na to, da se morate spočiti? Takrat pojdite na dopust, rezervirajte last minute vozovnico in obdržite to spontanost tekom celega potovanja. Odpočijte se, zaslužili ste si!

Foto: Pinterest