6 stvari, ki vas bodo dokazano osrečile

Znanstveno je dokazano, da bo to vaše življenje naredilo srečnejše...

Ponoreli svet nas žene k iskanju nenehne sreče, ki pa jo prepogosto želimo najti v materialnem svetu in preredko v nas samih. In prav tam se skriva tista prava sreča. Da bi jo našli pa moramo kar veliko storiti, več časa nameniti sebi, lastnim željam in poslušati notranji jaz. Znanstveno je dokazano, da imamo kar 50% možnosti, da sami vplivamo na našo življenjsko srečo. Ostalih 50% pa so dane okoliščine v katerih živimo. Torej, imamo ogromno možnosti za spremembe in bolj srečen jutri, zato je prav, da začnemo z iskanjem lastne sreče že danes. Tukaj je 9 odličnih nasvetov, ki vam bodo pomagali narediti prve korake, da boste s svojim življenjem in s seboj bolj zadovoljni ter se boste veselili vsakega novega dne.

1.Pozitivno razmišljanje – verjetno ste že siti tega nasveta in pogosto ga je težko upoštevati. A dejstvo je, da se vaše misli odražajo v realnem življenju. Ko vas popade jeza, nevošljivost ali kakršnekoli negativne misli, preusmerite pozornost na nekaj pozitivnega.

2.Delajte tisto, kar vas veseli – znanstveno je dokazano, da so ljudje, ki se ukvarjajo z rečmi, ki jih veselijo, enostavno bolj zadovoljni. Kreativni duh in ustvarjanje ali delanje nečesa v čemer res uživamo, vas bo sprostilo, v tem boste uspešni in posledično bolj zadovoljni.

3.Športna aktivnost – vsaj trikrat tedensko poskrbite za rekreacijo. Šport vam bo pomagal zbistriti misli, vaše telo bo dobilo več kisika, možgani bodo lažje delali in zadovoljni boste, ker ste nekaj naredili zase.

4.Materializem zamenjajte s skrbjo za dobo počutje – žal živimo v svetu, ko so materialne stvari vse preveč pomembne, lahko rečemo, da smo že kar obsedeni s posedovajem različnih stvari, ki nam ogromno pomenijo – ustvarjanje in kopičenje materialnih dobrin vas ne bo pripeljalo do sreče. Bodite zadovoljni s tem kar imate, saj mnogi nimajo niti tega.

5.Ne bodite “stiskači!” – denar mora krožiti, tako kot vse na tem svetu. Ko ga boste dajali od sebe, bo tudi prihajal k vam. Nikakor pa ne bodite stiskaški in v strahu ali želji po kopičenju denarja, saj boste s tem dosegli ravno nasprotno. Torej, sprostite se in imejte do denarja pozitiven odnos, naj vam plačilo položnic ne postane breme, razveselite se jih in jih plačajte. Tako boste pozitivno denar dali od sebe in z enako pozitivo bo prišel nazaj k vam. Le zaupati morate!

6.Ne trudite se biti srečni – sreča pride sama od sebe, kot posledica vsega zgoraj zapisanega. Torej, ne poskusite se pretvarjati, da ste srečni, srečo morate začutiti in ta bo prišla v vaše življenje, če boste upoštevali zgoraj zapisane nasvete.