6 napak, s katerimi ogrožaš vajino srečno zvezo

6 najpogostejših napak, ki jih ženske delajo v zvezi.

Vsaka ženska se zaveda vsaj ene svoje manjše ali večje napake, ki jo počne v zvezi in s tem spravlja ob živce tako partnerja kot samo sebe.
V nadaljevanju razkrivamo 6 najpogostejših nadležnih in motečih stvari, ki jih ženske počnejo, z nekaterimi pa celo resno ogrozijo obstoj svoje srečne zveze.

1. Napaka
Se spreminjaš v njegovo idealno žensko?
Všeč si mu takšna kot si, samosvoja, zato te je tudi izbral za svojo partnerico. Enako kot ti ne moreš iz njega narediti svojega sanjskega moškega, tudi ne smeš dopustiti, da bi on spreminjal tebe in to samo zato, da bi si zaslužila njegovo ljubezen.

2. Napaka

Si postala preveč samoumevna?
Si ugotovila, da si v zadnjih tednih, mesecih povsem zapostavljala sebe in svoje hobije, svoje prioritete in želje pa si podredila njegovim? No, temu se reče, da živiš samo zanj in to je napaka. Če se ves tvoj svet vrti samo in izključno okrog partnerja, on pa tega niti ne opazi, je čas, da se resno pogovorita o stanju in nadaljevanju vajine zveze.

3. Napaka
Preveč govoričiš, ko to ni potrebno?
Priznaš, da si prepogosto v vlogi (nadležne in neutrudne) klepetulje?
Ko se iz faksa ali službe vrne utrujen, ko ga pestijo težave in preživlja stresne dni, ko vama v postelji ne gre … vse to so trenutki, ko ti bo hvaležen za tišino. Izkaži mu podporo in ga vprašaj, ali lahko kakorkoli pripomoreš k njegovemu boljšemu počutju, potem pa utihni, razen če sam ne izrazi želje po pogovoru. Svojo željo po večurnem klepetu pa lahko izpolniš s prijateljico na kavi.

4. Napaka
Mu pač ne zaupaš?
Pretekle izkušnje so te morda naredile izredno nezaupljivo in na čase sumničavo, saj je negativna izkušnja iz prejšnje zveze še vedno skoraj sveža in zelo živa, zato se novega razmerja lotevaš z veliko mero dvoma in skepse. A slednje lahko novega partnerja oddalji še prej, kot si misliš. Prepričati se moraš, da sama sebi dovolj zaupaš, da boš resnično znala izbrati pravega moškega zase oziroma se ne boš zapletla z napačnim. Premisli, kaj je šlo narobe pri bivših in upoštevaj svoje ugotovitve, preden spet ne boš doživela hladnega tuša.

5. Napaka
Tudi tvoj moški je vizualno bitje in na to pozabljaš
Ženske morajo razumeti, da moške najprej pritegne videz,” pravi svetovalka za partnerske odnose dr. Gray. Nikoli ne pozabi na zapeljivo perilo, gladke noge, urejene lase, čista oblačila, ki pristajajo tvoji postavi in druge malenkosti, če želiš, da se med vama še naprej iskri. In vnaprej se ne ubadaj z neopaznim celulitom in tistimi parimi odvečnimi kilogramčki, saj jih on niti ne opazi, razen, če ga na svoje ”pomanjkljivosti” opozarjaš vsak dan.

6. Napaka
Ga omejuješ in mu daješ občutek popolnega nadzora?
“Vsak poskus, da bi nadzorovali partnerja, je izguba časa in energije ter obema prinaša samo nepotrebno trpljenje.”
Med tem ko je on v svoji družbi, organiziraj druženje s prijateljicami, si privošči wellness, mini potovanje ali kaj drugega, kar te veseli in ohranja strastno do življenja.