6 največjih mitov o nošenju nedrčka

Tako majhno oblačilo, pa toliko vprašanj imamo o njem.

O nošenju nedrčka obstaja veliko trditev, za katere ni ravno nujno, da držijo. Čas je, da razčistimo katerim trditvam lahko verjamemo in katere lahko za vedno pozabimo.

1. Z nedrčkom ni zdravo spati

To ne drži. Spanje v nedrčku ne bo niti malo ogrozilo vašega zdravja. Vse kar se lahko zgodi je, da vam bo neudobno.

2. Spanje z nedrčkom bo privzdignilo vaše prsi

Tudi ta mit je popolna zabloda. Nedrček ni čudežno sredstvo proti povešenim prsim. Je le sredstvo, s katerim jih oblikujete. Saj veste, da se prsi z leti povesijo zaradi gravitacije. Tako pač je.

View this post on Instagram

It ALWAYS feels like Christmas morning when you’re wrapped in red satin.

A post shared by Victoria’s Secret (@victoriassecret) on

3. Nedrček je potrebno oprati enkrat mesečno

Na to temo je več mnenj. Nekateri menijo, da ga je potrebno prati enkrat tedensko, drugi trdijo, da le dvakrat mesečno. Kaj pa drži? Strokovno mnenje pravi, da je vse odvisno od vašega načina življenja in higiene. Pred pranjem ga lahko nosite večkrat, če se niste preznojili. V osnovi pa velja, da se ga v povprečju opere na tri ali štiri nošenja.

4. Za pranje nedrčka je idealen pralni prašek za volno

Naloga pralnega praška za volno je, da volno zmehča. Nedrček ne sme biti mehak ampak stabilen. Torej, operite ga s praškom, ki vzdržuje barvo in strukturo.

5. Nedrček se bo v pralnem stroju uničil

Veliko nas je že imelo to neprijetno izkušnjo. Vsekakor je boljše, če nedrček operemo na roke, obenem pa je tudi strašno zamudno in naporno. Kaj torej storiti? Operite ga v vrečki za perilo, uporabite kvaliteten pralni prašek in posušite ga na zraku.

6. Velikost nedrčka je povsod enaka

Žal to ne drži. Zagotovo ste že doživele, da je velikost nedrčka odvisna od blagovne znamke. Na primer, Victoria’s Secret nedrček ima velikost 75A, H&M pa 80B. Velikost se lahko razlikuje tudi znotraj ene znamke – vse je odvisno od modela.

Foto: Instagram, Pinterest