6 ključnih stvari v vsakem stajliš domu

Ustvarite dom, poln elegance in stila.

Vsi si želimo živeti v stajliš domu, toda včasih je pri notranjem urejanju težko najti navdih ali pa preprosto ne vemo, kje in kako bi se lotili dela. Na srečo obstaja nekaj osnovnih zakonitosti, ki so skupne vsem stajliš interjerjem in jih je vredno upoštevati, če želimo ustvariti dom, poln elegance in stila.

1. Kombiniranje starega pohištva z novim

Prepletanje vintage kosov z novim pohištvom zahteva nekaj občutka za estetiko, toda končni rezultat je vedno navdihujoč, prostor pa zelo stajliš. Starejši kos pohištva ali opreme prinese v interier pridih domačnosti in topline. Ko ga kombiniramo z novejšim kosom ustvarimo estetski kontrast.

2. Preproga

Lepa in kvalitetna preproga je znak, da živite v prefinjenem stanovanju. Za kakovostno preprogo je vredno odšteti kakšen evro več, saj je to naložba, ki se bo zagotovo obrestovala.

3. Stenska galerija

Praznim stenam se velja izogniti, tudi če živite v najemniškem stanovanju. Stena z umetniško fotografijo ali kakšnim drugim predmetom, doda sodoben in stajliš videz vsakemu prostoru. Pri tem nikakor ni pomembno, da gre za dragocen kos, ampak da je vam všeč.

4. Sobne rastline

Svež šopek cvetja ali lončnica je eden najbolj preprostih načinov, kako lahko v vaš dom v trenutku vnesete barve, teksture in pozitivno energijo ter tako poskrbite za stik z naravo tudi znotraj štirih sten.

5. Stilizirana knjižna polica

Knjige niso le za branje, ampak lahko z nekaj domišljije in spretnosti postanejo tudi opazen dekorativni element. Nekaj predlogov za urejanje domače knjižnice najdete tukaj.

6. Prepletanje različnih materialov in tekstur

Teksture so ključnega pomena pri vizualni zanimivosti prostora. Gladke teksture pripomorejo k elegantnemu videzu. Pri poigravanju z različnimi kombinacijami materialov je pomembno, da se ti med seboj dopolnjujejo, saj tako ustvarjajo estetski učinek in ravnovesje.

Foto: Coco Lapine Design