6 Ikeinih rešitev za shranjevanje čevljev

Toliko čevljev, pa tako malo prostora!

»Pravi dokaz ženske elegance se nahaja na njenih stopalih,« je nekoč dejal slavni modni oblikovalec Christian Dior. Že res, a kaj ko za vse tiste neštete pare morda najbolj pomembnega modnega dodatka v vsaki ženski garderobi, vedno zmanjka prostora. Še posebej, če živite v majhnem stanovanju. Na pomoč nam lahko priskoči Ikea, ki ima v svoji ponudbi nekaj zelo praktičnih in šik rešitev za shranjevanje čevljev, ki se jih ne bi sramovala niti Carrie Bradshaw.

1. Modularni garderobni sistem Elvarli

Sistem Elvarli je odprta, pregledna rešitev za čevlje in oblačila, ki jo lahko poljubno prilagajate, hkrati pa je prijetna za oko. Glede na prostor in potrebe preprosto združite elemente, ki vam ustrezajo in jih po potrebi ščasoma prilagodite z novimi predali, policami ali košarami.

2. Obešalniki za brisače Hjälmaren

V majhnih prostorih je običajno največ prostora na steni in Ikeini obešalniki za brisače Hjälmaren so primerni tudi za shranjevanje čevljev.

3. Stenske police Grundtal

Če se vam pred vhodnimi vrati kopičijo čevlji, potem poskusite z Ikeinimi policami Grundtal. Stenske police iz nerjavečega jekla so enostavne za čiščenje in z njihovo pomočjo boste v trenutku pospravili nered.

4. Regal za knjige Billy

Kdo pravi, da so knjižne police primerne samo za knjige? Modne blogerke so naravnost navdušene nad kultnim Ikeinim knjižnim regalom Billy, ki ga spretno uporabljajo za svojo zbirko čevljev.

5. Stenske police Lack

Čevlji (še posebej tisti s petko) so preprosto prelepi, da bi jih skrivali v omari, zato so lahko tudi uporaben kos umetnine, ki jo lahko razstavimo v predsobi, dnevnem prostoru ali na stenah dolgega hodnika. V kombinaciji s fotografijami ali slikami bodo videti še posebej šik. V ta namen lahko uporabite plavajoče Ikeine police Lack.

6. Pod posteljo

Če živite v majhnem stanovanju, kjer ni prostora, da bi čevlje postavili na ogled, potem jih lahko skrijete pod posteljo. V ta namen lahko uporabite Ikeine Veddinge kuhinjske fronte. Potrebno je le, da jim na dno pritrdite kolesca in že ste dobili dodaten prostor za shranjevanje obutve.

Še več domiselnih idej za shranjevanje čevlje najdete tukaj.

Foto: Ikea/Pinterest