6 filmskih poslastic v decembru

Veseli december prinaša v naše kinematografe nekaj izvrstnih romantičnih filmov.

Preden bomo letu 2017 dokončno pomahali  v slovo, nas v kinematografih čaka še obilica filmskih užitkov, ki bodo zagotovo prispevali k temu, da bomo lažje preživeli sive in mrzle dni. Tukaj je 6 filmskih poslastic, ki jih morate videti v veselem decembru.

DO ZADNJEGA DIHA (Breathe) – od 14. decembra

Navdihujoča zgodba o Robinu in Diani Cavendish, pustolovskem paru, čigar življenje se je spremenilo, ko so Robinu pri 28-ih postavili diagnozo paralize in mu dali zgolj še nekaj mesecev življenja. Toda Robin in Diana se odločita, da ne želita omejiti svojega življenja in se začneta boriti zanj.

LJUBEZEN NA PRVO BOLEZEN (The Big Sick) – od 14. decembra

Izvrstna romantična komedija pripoveduje zgodbo o pakistanskem komiku Kumailu, ki se po standup nastopu zaplete v zvezo s študentko Emily. Kar je bilo sprva mišljeno kot razmerje za eno noč, se spremeni v resno zvezo, ki pa ni po godu Kumailovim tradicionalno vzgojenim staršem. Ko Emily obleži zaradi skrivnostne bolezni, se mora Kumail s krizo soočiti skupaj z njenimi starši, ki ju prej ni poznal, hkrati pa se ukvarjati še z lastnimi družinskimi problemi.

VOJNA ZVEZD: POSLEDNJI JEDI (Star Wars: The Last Jedi) – od 14. decembra

Vojna zvezd: Poslednji Jedi, nadaljuje Skywalkerjevo sago, ko se junaki filma Sila se prebuja pridružijo galaktičnim legendam v epski pustolovščini, ki razkrije stoletja trajajoče skrivnosti Sile in prinaša šokantna odkritja, vezana na preteklost.

KABINET ČUDES (Wonderstruck) – od 14. decembra

V filmu, posnetem po istoimenski knjižni uspešnici Briana Selznicka, se prepletata zgodbi deklice in dečka, ki ju pot v različnih zgodovinskih obdobjih zanese na iste kraje, kljub časovni oddaljenosti pa si postavljata enaka vprašanja in se spopadata z enakimi strahovi.

MADAME (Madame) – od 21. decembra

Anne in Bob sta bogat ameriški par, ki želita rahlo začiniti svoj zakon, zato se odločita za selitev v prestižno vilo v Parizu. Pri pripravljanju razkošne večerje za sofisticirane mednarodne prijatelje Anne odkrije, da bo na večerji 13 gostov. Zaradi neparnega števila jo popade panika, zato Anne pregovori svojo zvesto služabnico Mario, da se preobleče in izdaja za skrivnostno špansko plemkinjo. Toda Maria se začne kmalu spogledovati s čudovitim britanskim posrednikom umetnin.

PRAVA NOTA 3 (Pitch Perfect 3) – od 21. decembra

Simpatična dekleta iz vokalne zasedbe Barden Bellas, ki so psvojila svet s svojimi glasilkami in pronicljivim humorjem, se vračajo v tretjem delu popkulturnega fenomena, ki je sprožil globalno evforijo.